Κεντρική Ασίστ Shadow Τα δύο αστέρια του Μαντουλίδη

Τα δύο αστέρια του Μαντουλίδη

lemonakid

lemonakid

Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να τροφοδοτούν το ελληνικό μπάσκετ με ταλαντούχα παιδιά, τα οποία είτε στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες, είτε πρωταγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες.

Ο Στέλιος Λεμονάκης και ο Γιώργος Βαϊντερλής είναι δύο νεαροί αθλητές που έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον, μιας και εξαιρετικοί αθλητές και μαθητές.

Ο πρώτος αγωνίζεται στην περιφέρεια και σε ηλικία 15 χρονών μετακόμισε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όντας μακριά από την οικογένειά του, για να ασχοληθεί σοβαρά με το μπάσκετ για λογαριασμό του Μαντουλίδη, με τον οποίο είχε πολλές διακρίσεις και συμμετοχές στις μικρές εθνικές. Εκτός απο καλός αθλητής, είναι και καλός μαθήτης, καθώς πέρασε σε υψηλόβαθμη σχολή της επιλογής του και αυτο το χρωστάει στο πρόγραμμα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Ο Γιώργος Βαϊντερλής είναι γεννημένος το 1998, έχει ύψος 2,13μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Ξεκίνησε από τον Αίαντα Ευόσμου Θεσσαλονίκης και έπαιξε προπαιδικό και παιδικό. Στην συνέχεια πήρε αθλητική υποτροφία από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και πήρε μεταγραφή στην ομάδα μπάσκετ του Μαντουλίδη.

Έπαιξε παιδικό, εφηβικό και ανδρικό, ενώ την περίοδο 2013-2014 κατέκτησε με την ομάδα του παιδικού το χρυσό μετάλλιο, στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά, ως έφηβος, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα έπαιζε στη Γ’ Εθνική. Στην φετινή περίοδο κατέκτησε με τη σχολική ομάδα του Μαντουλίδη την πρώτη πανελλήνια θέση.

Τέλος στην τελευταία τετραετεία συμμετείχε στο κλιμάκιο της βόρειας Ελλάδος. Όσο αφορά τις μαθητικές του επιδόσεις διατηρούσε συνέχεια υψηλούς βαθμούς και ευελπιστεί να περάσει στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΑΠΘ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…