Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Μπάσκετ ουσίας και θέαματος”

“Μπάσκετ ουσίας και θέαματος”

katsikaris

katsikaris

Ο Φώτης Κατσικάρης ανέλυσε τα πλάνα του εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε πως στόχος του είναι η “γαλανόλευκη” να παίξει μπάσκετ ουσίας αλλά και θεάματος.

“Γνωρίζουμε ότι είναι ένα τουρνουά ειδικών καταστάσεων. Θα παίξουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Κατά πόσο θα εμφανιστούμε έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι έχουμε παίκτες από διαφορετικές καταστάσεις. Κάποιοι παίζουν ακόμα, κάποιοι τέλειωσαν πολύ νωρίς, κάποιοι έχουν μικρά θεματάκια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή”, ανέφερε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης.

Για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο: “Είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί θα μπουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Θα θέλαμε αυτό να γίνει σε διαφορετικές συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να τους βάλουμε στη διαδικασία και τη φιλοσοφία της ομάδας. Σίγουρα, τα βάζουμε στα βαθιά, αλλά εμένα με ιντριγκάρει αυτή η κατάσταση”.

Για το Γιάννη Αντετοκούνμπο και το ρόλο του: “Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μια σύντομη ανάλυση, που είναι ειδική περίπτωση παγκοσμίως. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Οι Μπακς του έδωσαν μια ιδιαίτερη ευκαιρία, του έδωσαν την μπάλα στα χέρια. Την πρώτη του χρονιά, έπαιζε πολύ μακριά από την μπάλα, όπως και σε εμάς. Πέρυσι λίγο πιο κοντά και φέτος θα είναι ένας παίκτης που θα αποφασίζει για εμάς”.

Για το στυλ μπάσκετ: “Θα πάμε στο μπάσκετ του 2014 και έχουμε παίκτες να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Με τον Αντετοκούνμπο πιο έτοιμο, θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς και στην άμυνα και την επίθεση. Πιστεύω θα είμαστε πιο ελκυστικοί και θα παίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικό μπάσκετ”.

Για την αποχώρηση του Νίκου Ζήση: “Είναι πολύ δύσκολο, να αντικαταστήσεις το Νίκο Ζήση. Με την προσωπικότητα που είχε και το ταλέντο του ήταν ένας φυσικός ηγέτης στην ομάδα. Δεν το ζήτησε ποτέ και ήταν από μόνος του. Τον ευχαριστούμε για όλα και είναι πολύ δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε. Έτσι γίνεται στις εθνικές ομάδες”.

Για τη συνύπαρξη στο παρελθόν κορυφαίων γκαρντ, όπως ο Ζήσης, ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης: “Είχαμε την τεράστια τύχη να δούμε τα καλύτερα γκαρντ που έχουν περάσει από την Ευρώπη. Αυτό τυχαίνει, δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Αυτοί οι παίκτες είχαν τα πάντα, ταλέντο, εξυπνάδα και μπορούσαν να παίξουν και οι τρεις μαζί. Οι παίκτες σού δίνουν το κίνητρο να κάνεις καινούργια πράματα. Το μπάσκετ αλλάζει και πάει στην αθλητικότητα, την ταχύτητα και τη δύναμη κι αν καταφέρουμε να βάλουμε και το IQ του Έλληνα θα παίξουμε ένα μπάσκετ για το οποίο ο κόσμος θα είναι υπερήφανος”.

Για το ρόστερ της ελληνικής ομάδας: “Πέρα από τον Γιάννη, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα έχουν πολλούς ρόλους. Αλλάζουν πια οι θέσεις, οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν να παίζουν και κοντά και μακριά από την μπάλα. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που δεν θα είναι προβλέψιμη ούτε θα περιορίζεται εάν οι αντίπαλοι σταματήσουν τον Αντετοκούνμπο. Θεωρώ πως ο Γιάννης θα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους και η Ελλάδα θα παίξει μπάσκετ ουσίας, αλλά και θεάματος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…