Κεντρική Basket League ΑΕΚ Κρούση σε Ιβάνοβιτς

Κρούση σε Ιβάνοβιτς

210238

nikola-ivanovicΗ ΑΕΚ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Νίκολα Ιβάνοβιτς, ο οποίος αγωνίσθηκε, φέτος, στη σερβική Μέγκα Λεκς. Πρόκειται για έναν 22χρονο κι ιδιαίτερα ψηλό (1.90) γκαρντ, με τον οποίο η “Ένωση” βρίσκεται σε διαρκή επαφή. Η μεταγραφή του εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος δεν έχει δώσει ακόμη το οριστικό “OK”.

Ο Σλοβένος τεχνικός σκέφτεται πώς θα μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα στον Ιβάνοβιτς και τον Δημήτρη Μωραΐτη, που αποτελεί μεγάλο πρότζεκτ για τους “κιτρινόμαυρους”. Στο μεταξύ, ο Μαυροβούνιος άσος έχει κι άλλες προτάσεις, ωστόσο, η ΑΕΚ είναι η πρώτη επιλογή του.

Ο Ιβάνοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ομάδα της πόλης του, την ΚΚ Τζόκερ Ποντγκόριτσα, και στη συνέχεια προσέφερε τις υπηρεσίες του στη Μόρναρ Μπαρ.

Tα στατιστικά του ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά, παρά το νεαρό της ηλικίας του (16 ετών), καθώς κατέγραψε 11.3 πόντους, 3.1 ασίστ και 1.5 κλέψιμο κατά μέσο όρο τη σεζόν 2010-’11, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης ομάδας στο Μαυροβούνιο, της Μπουντούτσνοστ Ποντγκόριτσα, η οποία και τον απέκτησε.

Τη σεζόν 2011-’12, σε 16.2 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, είχε 6.9 πόντους, 1.4 ασίστ και 1 κλέψιμο. Τον Ιούλιο του 2015, δε, αποτέλεσε παρελθόν από την Μπουντούτσνοστ Ποντγκόριτσα, έχοντας κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, με επόμενο προορισμό τη Σερβία και δη τη Μέγκα Λεκς.

Mε την τελευταία, σε 30.2 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 13.4 πόντους, 5.2 ασίστ και 1.5 κλέψιμο ανά παιχνίδι στην Αδριατική Λίγκα, κατακτώντας το Κύπελλο Σερβίας (σ.σ.: κόντρα στην Παρτιζάν, 85-80). Στον τελικό, μάλιστα, πέτυχε 24 πόντους, “μοίρασε” 5 ασίστ κι αναδείχθηκε MVP του θεσμού.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…