Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Καλοκαίρι σημαίνει Εθνική ομάδα” (vid)

“Καλοκαίρι σημαίνει Εθνική ομάδα” (vid)

ethniki ellados elladas charalampopoulos sout proponisi

ethniki-ellados-elladas-charalampopoulos-sout-proponisi

Στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας μίλησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σχετικά με την κλήση του στην εθνική ανδρών, αλλά και τις βλέψεις του με τα γαλανόλευκα. Ο 19χρονος φόργουορντ τόνισε ότι ένιωσε πάρα πολύ χαρούμενος όταν έμαθε ότι θα αγωνιστεί στην εθνική ανδρών και υπογράμμισε ότι θα κερδίσει πολλά από αυτήν την εμπειρία. Ακόμα, δήλωσε ότι δεν ασχολείται κανείς με τις απουσίες και κλείνοντας έδωσε… ως συνώνυμο της λέξης καλοκαίρι, την Εθνική ομάδα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο fiba.com:
Η κλήση σου ήταν κάτι που περίμενες; Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση και το πρώτο σου τηλεφώνημα μετά τα ευχάριστα νέα;
“Δεν ήταν κάτι που περίμενα, οφείλω να ομολογήσω! Αλλά παρέμεινα ψύχραιμος. Πιθανότατα επειδή ήταν δύσκολο να το συνειδητοποιήσω (γέλια). Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι ακαριαία ένιωσα πολύ, πολύ χαρούμενος. Και, φυσικά, το πρώτο τηλεφώνημα που έκανα ήταν στους γονείς μου να δω αν το είχαν μάθει ήδη”.

Τι περιμένεις να κερδίσεις από αυτήν την εμπειρία;
“Πολλά. Όταν καλείσαι για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή. Πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω πολλά πράγματα. Γίνεσαι πλουσιότερος σε εμπειρίες. Απλά φαντάσου αυτή την κατάσταση”.

Πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι θα είναι για την Ελλάδα αυτή τη φορά, με τόσους έμπειρους παίκτες απόντες;
“Δεν ξέρω αν θα είναι εύκολα ή δύσκολα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι κάθε χρόνο, η εθνική ομάδα παρουσιάζει κάτι καλό σε όλες τις διοργανώσεις και υπάρχει ένας στόχος για τον κάθε παίκτη. Αυτό είναι που η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος: να πετύχει τον στόχο”.

Κάθε καλοκαίρι από τότε που ήσουν 15, το περνάς φορώντας τα γαλανόλευκα. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
“Για μένα, το καλοκαίρι σημαίνει εθνική ομάδα. Τόσο απλό. Η ευχή μου είναι ότι τα καλοκαίρια μου θα παραμείνουν γαλανόλευκα για πολλά χρόνια, διότι λατρεύω το μπάσκετ και λατρεύω να παίζω για τη χώρα μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…