Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Καλύτερη άμυνα και να βρούμε το εύκολο καλάθι”

“Καλύτερη άμυνα και να βρούμε το εύκολο καλάθι”

katsikaris 0

katsikaris-ethnikiΗ Εθνική συνέτριψε 78-52 την Τουρκία στο “Νίκος Γκάλης”, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο (04-09/07). Ο Φώτης Κατσικάρης, δε, αναφέρθηκε στα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει στη “γαλανόλευκη“.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Η διάθεση είναι το πρώτο πράγμα που είπαμε. Διαθέτουμε όλα τα συστατικά, προκειμένου να έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας. Οι νέοι παίκτες έχουν διάθεση και κίνητρο. Είναι παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά, για να παίξουμε γρήγορα. Θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο.

Αυτό το δείγμα ήταν σύντομο, αλλά είχαμε καλές στιγμές στο παιχνίδι. Μου άρεσε η διάθεση που δείξαμε στην άμυνα και πώς χρησιμοποιήσαμε τα χέρια και το σώμα. Βάλαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και στο τρανζίσιον. Θέλω ταχύτητα και στο μισό γήπεδο, ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τέλειοι σήμερα.

Θέλουμε να παίζουμε καλύτερη άμυνα και να έχουμε εύκολο καλάθι. Διαθέτουμε παίκτες με δυνατότητες, με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θέλουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο και μετά στο μισό γήπεδο να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, για να δούμε τα σημεία αναφοράς αυτής της ομάδας.

Δεν έχουμε τόσο καλό πικ εν ρολ παιχνίδι, όπως τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό θέλουμε να παίξουμε διαφορετικά, με κάποια low-post, με περισσότερα 1vs1. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση προς το παρόν, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου θα έρθει, τη Δευτέρα (27/06), με την ομάδα στο Βελιγράδι.

Ο Κώστας Σλούκας είναι μαζί μας, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε μια μέρα. Θέλει υπομονή. Το ξέραμε κι εμείς κι εκείνος. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα μέρα με τη μέρα”.

Για το φιλικό με τους Τούρκους: “Η Τουρκία δεν ήταν στο επίπεδο που θα θέλαμε. Ήταν κουρασμένη και δεν είχε αρκετή ενέργεια. Οι αντίπαλοί μας στο Προολυμπιακό είναι διαφορετικοί. Έπρεπε, όμως, να γίνουν κάποια φιλικά. Ήταν ένα δείγμα αυτό, ήταν το πρώτο ματς που παίξαμε μαζί. Θεωρώ ότι θα αναλύσουμε τα λάθη μας κι η ομάδα θα είναι κάθε μέρα καλύτερη“.

Σχετικά με το αν “χτίζει” παράλληλα την Εθνική του μέλλοντος: “Η δουλειά η δική μου, των συνεργατών μου και της Ομοσπονδίας είναι να ετοιμάσουμε κάποια παιδιά, μέσα από μια διαδικασία πίεσης, που θα επανδρώσουν την Εθνική Ομάδα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…