Κεντρική Ελλάδα “Καλύτερα αργά παρά ποτέ”

“Καλύτερα αργά παρά ποτέ”

galis new1

galis-new1Ο Νίκος Γκάλης, ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορά στον ελληνικό αθλητισμό, μίλησε στην καθημερινή (19:00-20:00) εκπομπή του pamesports.gr στον Real Fm εξ αφορμής της ονοματοδοσίας του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Οι σκέψεις σας για την απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει στο μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της χώρας το όνομά του…

“Κατ’ αρχήν είναι πολύ μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε αθλητή να συνεχίσει το όνομά του μετά από το τέλος της καριέρας του δίνοντάς το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο το όνομά του. Θέλω να πω και πάλι ευχαριστώ στην Πολιτεία. Πιστεύω ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου έχουμε προσφέρει τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό και στην κοινωνία, τους ευχαριστώ πολύ”.

Είναι μια τιμή που την περιμένατε καιρό και που κάπως άργησε;

“Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που περιμένω. Είναι πολύς κόσμος που λέει ότι άργησε και ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πιο νωρίς. Εγώ λέω καλύτερα αργά παρά ποτέ και είναι μια ωραία στιγμή και για εμένα και για τον κόσμο”.

Είπατε μετά από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ότι θα βοηθήσετε με όλες τις δυνάμεις σας τον ελληνικό αθλητισμό. Θα δούμε τον Νίκο Γκάλη πιο ενεργό στα δρώμενα του αθλητισμού;

“Όχι, αυτή η δήλωση δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα. Εννοούσα ότι θέλω να κάνω αυτό που κάνω πάντα, να σπρώχνω τη νεολαία στον αθλητισμό με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν χρειάζεται να είναι το μπάσκετ. Οποιοδήποτε άθλημα και πιστεύω ότι το κάθε παιδί θα βγει καλύτερος άνθρωπος και θα μπει στον σωστό δρόμο για να βγει στην κοινωνία. Εγώ θέλω να ασχολούνται τα παιδιά, τα ελληνόπουλα με τον αθλητισμό”.

Να ελπίζουμε σε συχνότερη παρουσία σας;

“Αυτό μπορεί να γίνει, ναι. Θα δούμε με ποιον τρόπο αλλά μπορεί να γίνει”.

Θέλετε να μας μεταφέρετε μερικές στιγμές από τη συνάντησή σας με τον Πρωθυπουργό;

“Η συζήτηση είχε αθλητικό περιεχόμενο, μιλήσαμε και για τα παλιά χρόνια και όπως μου είπε και ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε κι εκείνος τα χρόνια που είχαμε τις μεγάλες επιτυχίες με την Εθνική ομάδα και με τον Άρη. Ήταν μια πολύ ωραία και άνετη συζήτηση με αναμνήσεις για παλιά τα ωραία”.

Με δεδομένη την αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική ομάδα τι προοπτική βλέπετε για το μπάσκετ;

“Έχει μπει στο πετσί του Έλληνα το μπάσκετ. Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτά τα παιδιά κράτησαν το μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο και πιστεύω ότι θα βγουν νέα ταλέντα και θα προχωρήσει. Το μπάσκετ εδώ και 25 χρόνια είναι πρώτο άθλημα. Πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί γιατί τα παιδιά αγαπάνε το μπάσκετ και όσο τα αγαπάνε τόσο πιο πολλά ταλέντα θα βγαίνουν, πιο πολλά παιδιά θα ασχολούνται και θα έχει μια ωραία συνέχεια”.

Τι ορισμό θα δίνατε στην Εθνική ομάδα;

“Η Εθνική ομάδα είναι η πατρίδα. Παίζεις για την πατρίδα σου. Θέλεις να δείξεις ότι σαν χώρα σε αυτό το άθλημα μετράς και ότι είσαι άξιος και θέλεις να τους δείξεις ότι εμείς δεν αστειευόμαστε, έχουμε ψυχή”.

Για τον Άρη που αναγεννάται, γιατί Άρης ίσον Γκάλης…

“Ο Άρης είναι η ψυχή μου. Πέρα από τον κόσμο του Άρη αγαπάω τη φανέλα που τίμησα κι έχουμε φανταστική σχέση”.

Για την προσπάθεια που κάνει ο Νίκος Λάσκαρης;

“Μακάρι να πετύχει. Έχει δείξει θετικά στοιχεία και τώρα είναι η συνέχεια που θα μετρήσει”.

Θα σας δούμε πιο κοντά στην ομάδα;

“Αυτό είναι άλλο θέμα και δεν εξαρτάται από εμένα. Είπα ότι εγώ είμαι με τον κόσμο του Άρη, με αυτούς ζήσαμε τις μεγάλες στιγμές, μ’ αυτούς είχαμε χαρές και λύπες. Είμαστε σαν μια οικογένεια. Για εμένα μετράει ο φίλαθλος κόσμος”.

Για τη σύγκριση που επιχειρούν κάποιοι των εποχών, των παικτών και να κάνουν ακόμα και debate για την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ. Σας στεναχώρησε καθόλου αυτό;

“Όχι, δεν με στεναχωρούν αυτά, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν θα ασχοληθώ, δεν ζητάω τίποτα. Αλλά ότι και να πούμε μαζί με τους συμπαίκτες μου αλλάξαμε τη ροή του αθλήματος στην χώρα. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Σαν τη πρώτη φορά δεν υπάρχει.

Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους και ήταν περήφανος γι’ αυτό που έγινε εκείνη την εποχή. Βγήκαν όλοι στον δρόμο και πανηγύρισαν όλες τις μεγάλες νίκες. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει κάθε μέρα, είναι πολύ σπάνιο. Και για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που ικανοποιήσαμε τον ελληνικό λαό”.

Αλλάξατε τον τρόπο που δουλεύει ο επαγγελματίας αθλητής στην Ελλάδα…

“Για εμένα ο αθλητής πρέπει να είναι… στρατιώτης. Εκείνη τη στιγμή είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις για να φέρεις το αποτέλεσμα για την ομάδα σου. Εγώ δεν άκουγα την κερκίδα, ήμουν αφοσιωμένος στο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…