Κεντρική Basket League Άρης Η γιορτή του ”Αυτοκράτορα” (vid)

Η γιορτή του ”Αυτοκράτορα” (vid)

1486198

arvanitis-arisΜετά την συμπλήρωση ενός χρόνου από την λειτουργία του μουσείου του Άρη, η γιορτή στην ομάδα ήταν γεγονός.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Άρη:
Τα πρώτα του γενέθλια έχει την Παρασκευή (1/7) το Μουσείο Μπάσκετ του Αρη και το βράδυ της Πέμπτης (30/6), στον χώρο που φιλοξενεί τη λαμπρή ιστορία του Αυτοκράτορα, έλαβε χώρα μία λιτή, αλλά ιδιαίτερα «ζεστή» εκδήλωση.

Στο Μουσείο έδωσε το «παρών» η ομάδα του 1979, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του Άρη στο ελληνικό μπάσκετ. Παρόντες ήταν ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Απόστολος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας, Σωτήρης Μαργαρίτης, ο έφορος, Γιώργος Λαγός και από τους πρωταθλητές καλαθοσφαιριστές οι Χάρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Βασίλης Παραμανίδης, Διονύσης Ανανιάδης, Δημήτρης Νάστος, Διαμαντής Σκόνδρας, Σταύρος Χωλόπουλος, Στράτος Βαμβακούδης, Μιχάλης Σπηλιώτης.

Οι μεγάλες μορφές της ιστορίας του Άρη είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τις ένδοξες στιγμές που έζησαν φορώντας τη φανέλα της ομάδας, ενώ όσοι δεν το είχαν κάνει, υπέγραψαν τις μπάλες του Μουσείου που αντιστοιχούν σε κάθε παίκτη ή προπονητή που κέρδισε έναν τίτλο με τον Άρη και έφεραν το όνομά τους.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου, Πέτρος Ράσογλου, δήλωσε για την εκδήλωση: «Αυτή είναι η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα για τον Αρη και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η Αυτοκρατορία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που όλοι αυτοί οι άσοι του παρελθόντος μαζεύτηκαν απόψε εδώ. Είναι μία φιλική συγκέντρωση, για να βρεθούν μεταξύ τους, να θυμηθούν τις στιγμές που έζησαν. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για το Μουσείο που μπόρεσε και παραβρέθηκε εδώ ο πρόεδρος εκείνης της ομάδας, Απόστολος Γεωργιάδης».

Ο πρόεδρος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Λευτέρης Αρβανίτης, επισήμανε από την πλευρά του: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τα πρώτα γενέθλια του Μουσείου Μπάσκετ του Αρη. Ήταν κάτι που θέλαμε να φτιάξουμε και το τελειώσαμε πέρυσι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρεθήκαμε απόψε με την ομάδα του 1979. Πάνω απ’ όλα χάρηκα που είδα τον κ. Γεωργιάδη, τον πρόεδρο εκείνης της ομάδας, ενώ είναι έντονη η απουσία του αείμνηστου Τάσου Σπάρταλη. Είναι στιγμές χαρούμενες και όμορφες, που δείχνουν ότι ο Αρης τιμά την ιστορία του. Ο Αρης είναι μια ομάδα με 102 χρόνια ιστορίας κι όχι μόνο αυτό, αλλά πρωταγωνίστρια σε πάρα πολλά αθλήματα. Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι έτσι, αγαπημένοι, ο ένας δίπλα στον άλλον για να πάει η ομάδα μπροστά. Ο Αρης οφείλει να κοιτάζει ψηλά και να κάνει πρωταθλητισμό, έτσι είναι το DNA του. Αυτά βέβαια δε γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολα περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα έχουμε μπει σε έναν δρόμο ο οποίος είναι καλός και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα μας οδηγήσει στην κορυφή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…