Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ “Εσείς βάλατε τις βάσεις”

“Εσείς βάλατε τις βάσεις”

galis-old

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, η παρέα του Γκάλη έγραψε ιστορία, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της Ευρώπης. Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως εκείνη η επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας έκανε άπαντες να λατρέψουν το μπάσκετ, το οποίο ήταν και θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά:
“Μα, πώς να ξεχάσουμε… Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όταν ξημερώνει η 14η Ιουνίου, ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό και αυτό δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1987. Έχουν περάσει 29 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα, που η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ έγραψε την πρώτη χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Βλέποντας τον τελικό με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση, είτε μέσα από το ΣΕΦ είτε στην τηλεόραση, σκεφτόμασταν κάποια στιγμή πόσο ωραίο θα ήταν να το ζούσαμε κι εμείς.

Κι, όμως, πολλοί από εμάς το έζησαν. Όμως, περισσότερα, χιλιάδες ή ακόμη και εκατομμύρια παιδιά από τότε, ασχολήθηκαν με το μπάσκετ και όλα αυτά χάρη σε εσάς. Σας ευχαριστούμε διότι εσείς βάλατε τις βάσεις κι εμείς πατήσαμε πάνω σε αυτές, λατρέψαμε το μπάσκετ και πανηγυρίσαμε πολλές φορές. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε υψηλό επίπεδο και θα παραμείνει. Όλα αυτά χάρη σε εσάς…”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

ΠΣΑΚ: “H A2 να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες κατηγορίες”

Την ικανοποίηση του για την απόφαση της πολιτείας για επιστροφή στα παρκέ για την Α2 εξέφρ…