Κεντρική Διεθνή Εποχή Μπλατ στην Νταρουσάφακα

Εποχή Μπλατ στην Νταρουσάφακα

ibo

blatt-iboΟ Ντέιβιντ Μπλατ, μετά το πέρασμά του από το NBA και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (2014-’16), επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Νταρουσάφακα. Ο 57χρονος τεχνικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ανερχόμενη δύναμη στο τουρκικό μπάσκετ. Τόνισε, δε, πως είναι ενθουσιασμένος για το νέο πρότζεκτ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε κατά την παρουσίασή του:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: “Αρχικά, είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι σε αυτή την ομάδα και θα πάρω μέρος σε αυτό το πρότζεκτ. Σε όλη μου την καριέρα έψαχνα προκλήσεις και μέρη με φιλοδοξίες κι όραμα.

Εδώ, στην Νταρουσάφακα, βρήκα ανθρώπους που έχουν τεράστια όρεξη να χτίσουν μια μεγάλη μπασκετική ομάδα και μια εξαιρετική κουλτούρα για το άθλημα. Με προσέλκυσε κι είδα την ευκαιρία για νέες προκλήσεις, για να χτίσω και να φέρω εις πέρας ένα ειδικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό ήρθα”.

Για το τι ρόλο είχε η Τουρκία στο να τον πείσει να πάει στην Νταρουσάφακα: “Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Τουρκία, όπου έχω συναντήσει θαυμάσιους ανθρώπους κι έχω φιλίες. Έβλεπα πάντα το άθλημα ως την καλύτερη “γέφυρα”, για να συνδεθούν οι άνθρωποι με τους κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Το να είμαι μέλος του Dogus Group και να πάρω μέρος στο όραμα ενός παγκόσμιου οργανισμού, με τις αξίες της οικογένειας και της συνεργασίας, είναι τιμή.

Είμαι, επίσης, χαρούμενος που είμαι μέλος της τουρκικής λίγκας, η οποία είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο. Επιπλέον, είμαι χαρούμενος που θα συμμετάσχω στο νέο σύστημα της Ευρωλίγκας, το οποίο θα δώσει σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δει μπάσκετ υψηλής ποιότητας”.

Για τους στόχους του στην Νταρουσάφακα: “Ελπίζουμε να έχουμε μια πολύ θετική σεζόν και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, για να έχουμε την πιο σκληρή και πιο πετυχημένη χρονιά στην Ευρωλίγκα. Ανυπομονούμε να γίνουμε μια ανταγωνιστική και δυναμική ομάδα στα επόμενα χρόνια, καθώς και να χτίσουμε τη δική μας κουλτούρα και τη δική μας ταυτότητα ως ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…