Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Έκλεισε” Μπιρτς

“Έκλεισε” Μπιρτς

Birch

birch-olympiacosΟ κύβος ερρίφθη. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε σε όλα με τον Κεμ Μπιρτς, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Πάτρικ Γιανγκ στην “ερυθρόλευκη” ρακέτα. Ο 23χρονος Καναδός σέντερ, όπως γνωστοποίησε ο μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, έχει δώσει τα χέρια με τους Πειραιώτες για συμβόλαιο 1+1 χρόνων.

Ο Μπιρτς (με ύψος 2.06μ. και βάρος 100 κιλά) ξεκίνησε την καριέρα του από την αναπτυξιακή λίγκα, αγωνιζόμενος στους Σίου Φολς Σκάιφορς. Το καλοκαίρι του 2015, δε, πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ουσάκ Σπορτίφ.

Ο 23χρονος άσος μέτρησε 10.5 πόντους, 9 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα σε 27.1 λεπτά κατά μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα. Στο τέλος της σεζόν, έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της γείτονας χώρας, με τον Ολυμπιακό να κάνει την κίνησή του κι εντέλει να τον αποκτά.

Πρόκειται, μάλιστα, για τον πρώτο Καναδό παίκτη στην ιστορία των “ερυθρόλευκων“. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, οι Τζορτζ Παπαδάκος και Λου Καρκαμπάσης, εντούτοις, οι δυο τους έπαιξαν ως ομογενείς. Ο Μπιρτς, επίσης, αποτελεί τον δεύτερο απόφοιτο του διάσημου Πανεπιστημίου, UNLV, που θα αγωνισθεί με τη φανέλα των Πειραιωτών, ύστερα από τον Έβρικ Γκρέι τη σεζόν 1996-’97.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…