Κεντρική Διεθνή “Έφυγε” η Πατ Σάμιτ

“Έφυγε” η Πατ Σάμιτ

pat samit

pat samit

Σε ηλικία 64 ετών η σπουδαιότερη προπονήτρια μπάσκετ, Πατ Σάμιτ, άφησε την τελευταία της πνοή, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η Σάμιτ έπασχε από Αλτσχάιμερ και η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη τις τελευταίες ημέρες. Δεν κατάφερε όμως, να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη κι έτσι αποχαιρέτισε τα εγκόσμια.

“Με λυπεί απίστευτα να σας ανακοινώσω πως η μητέρα μου άφησε την τελευταία της πνοή. Πέθανε ήσυχα σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τους ανθρώπους που την αγαπούσαν”, ανέφερε ο γιος της, Τάιλερ Σάμιτ, ο οποίος γνωστοποίησε το γεγονός.

Η Σάμιτ ήταν μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στο χώρο της προπονητικής, μετρώντας οκτώ πρωταθλήματα (1987, 1989, 1991, 1996, 1997, 1998, 2007, 2008) και 18 παρουσίες σε Final Four Κολεγιακών πρωταθλημάτων.

Επιπλέον, έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο με την εθνική των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, αλλά και χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1979, ενώ έχει μπει και στο Hall of Fame το 2000.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…