Κεντρική Διεθνή “Αποδείξαμε πως είμαστε ομάδα, όχι στα λόγια” (vid)

“Αποδείξαμε πως είμαστε ομάδα, όχι στα λόγια” (vid)

cska

cskaΑπόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η φετινή σεζόν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βλέπετε, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μετά την Ευρωλίγκα, κατέκτησε -για πέμπτη συνεχή σεζόν- τον τίτλο της VTB League.

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε ότι: “Η ΤΣΣΚΑ απέδειξε πως είναι ομάδα στην πραγματικότητα, όχι στα λόγια. Ήμασταν ένα σύνολο που πάλευε μέχρι τέλους, όπως είναι κι η πραγματική φύση των νικητών. Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα κι υπήρχε ο κίνδυνος να αδειάσουμε ψυχολογικά.

Τα καταφέραμε, όμως, και πάλι, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως η Ούνικς, παρά την απουσία σημαντικών παικτών, όπως οι Χίγκινς και Φρίλαντ. Μπορούμε, πλέον, να γιορτάσουμε και στη συνέχεια να ετοιμαστούμε για νέες προκλήσεις”.

Ο ιδιοκτήτης της “ομάδας του στρατού”, Αντρέι Βατούτιν, από την πλευρά του, υπογράμμισε: “Πριν από δύο χρόνια, όταν προσλάβαμε τον Δημήτρη Ιτούδη, αποφασίσαμε πως χρειαζόμαστε περισσότερη συνέπεια και σταθερότητα στην ομάδα, για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτά που πετύχαμε, φέτος, δείχνουν πως το πλάνο μας ήταν πετυχημένο. Πλέον, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να αλλάζουμε σχεδόν όλη μας την ομάδα κάθε χρόνο. Γι’ αυτό και δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην ΤΣΣΚΑ ενόψει της επόμενης περιόδου”.

Ο Νάντο ντε Κολό, δε, ο οποίος αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” των Ρώσων καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ανέφερε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά κι εξουθενωμένοι. Ήταν μια μακρά και δύσκολη σεζόν, αλλά είναι αναμφίβολα η καλύτερη της καριέρας μου. Αποδείξαμε τη δυναμική μας σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε”.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος γκαρντ έκανε τον… “κουφό“, όταν ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ή θα επιστρέψει στο NBA.

Τι; Δεν σας ακούω καλά“, είπε χαμογελώντας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…