Κεντρική Διεθνή 16ος τελικός για την Ρεάλ του Λάσο (vid)

16ος τελικός για την Ρεάλ του Λάσο (vid)

pablo laso real madrid final four madrid 2015

pablo-laso-real-madrid-final-four-madrid-2015

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε με 3-1 στις νίκες την Βαλένθια στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος και προκρίθηκε πανηγυρικά στους τελικούς της ACB. Εκεί θα βρει την Μπαρτσελόνα για 5η συνεχή χρονιά με τον Πάμπλο Λάσο ταυτόχρονα να πετυχαίνει ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Ο 48χρονος τεχνικός, βρίσκεται στον πάγκο της “Βασίλισσας” από το 2011 και μαζί με τον φετινό τελικό του πρωταθλήματος, θα έχει φτάσει τους 16 από τους 21 τελικούς που θα μπορούσε να πάει σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, δείγμα του πόσο έχει αλλάξει η Ρεάλ τα τελευταία χρόνια.

Την πρώτη του χρονιά (2011-12), η Ρεάλ αγωνίστηκε στους τελικούς Πρωταθλήματος και Κυπέλλου κατακτώντας μόνο το δεύτερο. Την επόμενη χρονιά, η “Βασίλισσα” έπαιξε σε τρεις τελικούς. Σούπερ Καπ, Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα Ισπανίας, με μόνο το τελευταίο να καταλήγει κατά… Μαδρίτη πλευρά.

Την σεζόν 2013-14, η Ρεάλ έλαβε μέρος σε όλους τους τελικούς των διοργανώσεων που συμμετείχε. Σούπερ Καπ και Κύπελλο Ισπανίας έγιναν δικά της, όμως Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα θα καταλήξουν στα χέρια των Μπαρτσελόνα και Μακάμπι αντίστοιχα.

Και φτάνουμε στην χρονιά-ορόσημο. Σεζόν 2014-15 και η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτά τα πάντα. Σούπερ Καπ Ισπανίας (99-78 την Μπαρτσελόνα), Κύπελλο Ισπανίας (77-71 την Μπαρτσελόνα), Ευρωλίγκα (78-59 τον Ολυμπιακό), Πρωτάθλημα Ισπανίας (3-0 την Μπαρτσελόνα) ανήκουν στους Μαδριλένους με το παζλ των τίτλων να ολοκληρώνεται λίγους μήνες μετά με το Διηπειρωτικό (κόντρα στην Μπαούρου).

Ο 15ος τελικός για την Ρεάλ του Λάσο ήταν ο φετινός του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στην Γκραν Κανάρια (νίκη με 85-81), ενώ ο 16ος θα είναι αυτός του φετινού πρωταθλήματος κόντρα στους Καταλανούς.

Οι άνθρωποι της Ρεάλ, για να τιμήσουν τον Ισπανό τεχνικό, δημιούργησαν ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές αυτών των 5 ετών που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και με την ευχή να φτάσει στον 11ο τίτλο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…