Κεντρική Basket League Άρης “Το γήπεδό μας δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις”

“Το γήπεδό μας δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις”

dimitri priftis aris pagkos

dimitri-priftis-aris-pagkos

Ιδιαίτερα χαρούμενος από τη νίκη της ομάδας του και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και στην Αθήνα, ενώ για την σημερινή νίκη εστίασε και στην παρουσία του κόσμου που δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Είναι ένα καλό βράδυ για μας. Παίξαμε θεωρητικά με μια καλύτερη ομάδα, είναι υψηλού επιπέδου ο Παναθηναϊκός. Συγχαρητήρια για τον τρόπο που προσέγγισαν τα παιδιά τον αγώνα, για την αυτοθυσία, δεδομένων των απουσιών, που στοιχίζουν σε ροτέισον, ενέργεια και λύσεις.

Και στα δύο παιχνίδια στην Αθήνα ήμασταν ανταγωνιστικοί κατά το δυνατόν. Το γήπεδό μας δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις, έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι δεν κάναμε πολλά λάθη. Αυτός ήταν ο κυριότερος τρόπος που έβρισκε πόντους σε αιφνιδιασμό, δεν το είχε σήμερα, γι’ αυτό και πήγε και λίγο πιο χαμηλά το σκορ. Είχαμε καλύτερες αποφάσεις σήμερα, πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα για ακόμα ένα δύσκολο ματς την Τετάρτη (11/05).

Ο Παναθηναϊκός παίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, προσπαθεί να μας πάρει το τρίποντο… Γενικώς υπάρχει πολλή τακτική στα τρία ματς, πολλές αλλαγές στα σκριν, θέλει ιδιαίτερο διάβασμα και από τις δύο πλευρές”.

Για την κάλυψη των απουσιών: “Είναι χαρακτηριστικό που διακρίνει την ομάδα όλη τη χρονιά, ίσως το πιο βασικό συστατικό… Και η φετινή και η περσινή ομάδα είχε αυτό το χαρακτηριστικό”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για μας, η ομάδα είχε αρκετό καιρό να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Με αυτή τη νίκη μειώσαμε σε 2-1. Οι προπονητές έκαναν πολύ καλή δουλειά, βοήθησαν και εμένα προσωπικά, όπως και οι διαιτητές έκαναν καλή δουλειά σε αυτό το παιχνίδι. Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν προσαρμογές, όπως κάναμε και εμείς μετά τα παιχνίδια. Δεν περιμένω πάντως πολύ μεγάλες διαφορές.

Eίμαστε αναγκασμένοι να αγωνιζόμαστε με τα προβλήματα που έχουμε. Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα και στην άμυνα και στην επίθεση. Κυρίως στην επίθεση, να βελτιώσουμε πράγματα. Κάναμε μόλις 8 λάθη, εγώ έκανα τα 5 και πρέπει να είμαι καλύτερος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να εκτελέσουμε καλύτερα. Αμυντικά τους κρατήσαμε σήμερα κάτω από τουε 70 πόντους και στον δεύτερο ημιτελικό έβαλαν 74”.

Για το τι σημαίνει αυτή η νίκη: “Είναι η μεγαλύτερη φετινή νίκη, γιατί συνεχίζουμε. Μείναμε ζωντανοί, μας δίνει την ευκαιρία να πάμε σε ένα τέταρτο παιχνίδι και να το κερδίσουμε. Θέλουμε να παίξουμε στον τελικό και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Είναι πολύ καλό για την ιστορία της ομάδας, αλλά και για τη δική μας”.

Για τον κόσμο: “Οι φίλαθλοι μας δίνουν ενέργεια, σουτάρουμε καλύτερα στο γήπεδό μας, μας δίνουν ώθηση. Αποτελούν κλειδί για τέτοιες εμφανίσεις και τέτοιες νίκες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…