Κεντρική Basket League Άρης Τίμησαν την 19η Μαΐου (pic)

Τίμησαν την 19η Μαΐου (pic)

aris aek 5ades kosmos

aris-aek-5ades-kosmos

Οι φίλοι του Άρη μπορεί χθες (18/05) να είχαν να… ασχοληθούν με το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, όμως έδειξαν για άλλη μία φορά ότι ξέρουν να τιμούν και να σέβονται την ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι οργανωμένοι φίλοι των “κιτρινόμαυρων”, με αφορμή τη σημερινή ημέρα (19/05) μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε χαρακτηριστικά: “19 ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, τιμώντας έτσι την μνήμη των 353.000 Ελλήνων από τον Πόντο που σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό.

Παράλληλα η ΚΑΕ Άρης, εξέδωσε ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης, η οποία αναφέρει: “Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και για τον Ελληνισμό, ο οποίος πενθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους που βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους Τούρκους. Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και για τον ΑΡΗ, ο οποίος δεν ξεχνά την εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου.

Μέσα σε επτά χρόνια, από το 1916 έως το 1923, οι Τούρκοι αφάνισαν τους χριστιανικούς πληθυσμούς του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Το 1994 η Ελληνική Βουλή αναγνώρισε ομόφωνα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού“.

aris-kosmos-19-maiou

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…