Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός (pics)

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός (pics)

panathinaikos eska u21 protathlites

panathinaikos-eska-u21-protathlites

Μετά το Πρωτάθλημα Εφήβων, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και το Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ στην κατηγορία των νέων. Οι “πράσινοι” επιβλήθηκαν σε έναν συγκλονιστικό τελικό της ΑΕΚ με 74-68, σηκώνοντας έτσι άλλο ένα τρόπαιο σε επίπεδο ακαδημιών. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μιχάλης Λούντζης που πέτυχε 22 πόντους, ενώ για την ΑΕΚ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Τσαλμπούρης με 27 πόντους (2 τρίποντα).

Η χαρά για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, μετριάστηκε για το “τριφύλλι” μιας και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Ιορδάνου, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος.

aek-panathinaikos-neoi-eska6-iordanou-traumatismos

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο (32-32). Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 9 πόντους διαφορά (37-46), όμως οι “πράσινοι” επέστρεψαν και μείωσαν στον πόντο (53-54) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

aek-panathinaikos-neoi-eska5-moraitis

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό δύο λεπτά πριν τη λήξη να προηγείται με μόλις δύο πόντους (67-65). Εκεί οι παίκτες του Παπαδόπουλου έτρεξαν ένα σερί 7-3, με την ΑΕΚ να πληρώνει την αστοχία και τα λάθη της και ο τίτλος βάφτηκε “πράσινος“.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 74-68
Διαιτητές
: Αποστολίδης – Γρίβα.
Τα δεκάλεπτα: 15-11, 32-32, 53-54, 74-68.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Γεωργιάδης, Λούντζης 22, Κόνιαρης 14 (3), Κουφόπουλος 5, Καλαϊτζάκης 3 (1), Μαγουλάς 11, Πιλάβιος 5, Παπαδάκης 7, Ρουμελιώτης, Ιορδάνου 1, Παπαδόπουλος Σ. 6 (1), Μπέλη.
ΑΕΚ (Φαλέκας – Τσεπέλης): Τσιαμπάς 1, Μωραΐτης 14 (3), Πρόφκα 2, Γεωργίου, Κουτσουγέρας 6 (1), Παπαγιαννόπουλος, Κούβελας 10 (1), Τάφα, Ραυτόγιαννης, Καμαριανός 8, Τσακιρίδης, Τσαλμπούρης 27 (2).

aek-panathinaikos-neoi-eska7

aek-panathinaikos-neoi-eska1

aek-panathinaikos-neoi-eska3

aek-panathinaikos-neoi-eska4

aek-panathinaikos-neoi-eska2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…