Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός, η μετά-Διαμαντίδη εποχή

Παναθηναϊκός, η μετά-Διαμαντίδη εποχή

pao oaka tetartos telikos

pao-oaka-tetartos-telikos

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στον τέταρτο τελικό της Basket League και δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, βλέποντας τον “αιώνιο” αντίπαλο να κατακτάει το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν.

Η επόμενη μέρα στο στρατόπεδο του “τριφυλλιού” είναι δύσκολη λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος αλλά κυρίως λόγω της αποχώρησης του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των “πράσινων” ολοκλήρωσε την καριέρα του, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν το αύριο, το οποίο θα είναι διαφορετικό χωρίς τον “3D”.

Οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν τις επόμενες μέρες είναι πολλές. Η πρώτη και η κυριότερη αφορά το θέμα του προπονητή. Ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστρατεύτηκε στα δύσκολα, έκανε πολύ καλή δουλειά στον πάγκο του Παναθηναϊκού, άλλαξε άρδην την εικόνα του “τριφυλλιού” και κόντραρε στα ίσια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε πιο ποιοτικό ρόστερ.

Το μέλλον του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο του “τριφυλλιού” παραμένει άγνωστο, με τις εξελίξεις, πάντως, να είναι άμεσες στο θέμα του προπονητή.

Από κει και πέρα, μένει να δούμε ποιοι παίκτες θα παραμείνουν στο “πράσινο” ρόστερ και ποιοι θα αποχωρήσουν. Πολλά θα εξαρτηθούν, βέβαια, από το αν θα παραμείνει ο Αργύρης Πεδουλάκης στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Όπως και να ‘χει, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που σίγουρα θα συνεχίσουν να φορούν την “πράσινη” φανέλα και κάποιοι που θα αποτελέσουν σίγουρα παρελθόν.

Ο Νικ Καλάθης, ο Νίκος Παππάς, ο Αντώνης Φώτσης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Τζέιμς Φελντέιν θα παραμείνουν σίγουρα και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο Παπαγιάννης έχει όψιον και λογικά θα μείνει στην ομάδα, έχοντας αναβαθμισμένο ρόλο. Πρώτα, βέβαια, θα δει αν θα επιλεγεί στο ντραφτ του NBA.

Ο Τζέιμς Γκιστ θα παραμείνει λογικά στο ρόστερ της ομάδας, μιας κι έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους “σίγουρους”, μιας και έχει χάσει λίγο την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του “τριφυλλιού”, λόγω του περσινού παραπτώματός του, του φετινού νυχτοπερπατήματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και “χαμηλών πτήσεων” του στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και μένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Έλληνα φόργουορντ. Οι πιθανότητες είναι, πάντως, υπέρ του 26χρονου άσου.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, ενώ δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση των Ουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ. Οι δύο τελευταίοι δεν πρόσφεραν τίποτα στον Παναθηναϊκό, ενώ ο πρώτος ήταν εξαιρετικός στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα του “τριφυλλιού”, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Στους τελικούς, δε, με τον Ολυμπιακό ήταν σκιά του εαυτού του και ο Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να δώσει τα χρήματα που αξιώνει η πλευρά του παίκτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…