Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ο Παναθηναϊκός έχει τον απόλυτο σεβασμό μας”

“Ο Παναθηναϊκός έχει τον απόλυτο σεβασμό μας”

Sfairopoulos

Sfairopoulos

Σημαντικό χαρακτήρισε το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στάθησε στην αλλαγή φιλοσοφίας στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού μετά την έλευση του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του.

“Υπήρχε έντονος ανταγωνισμός φέτος στο πρωτάθλημα. Μπορώ να πω ότι για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό που κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είναι σημαντικό ότι έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ο Παναθηναϊκός έχει τον απόλυτο σεβασμό μας.

Όπως είχα πει και πέρσι, όταν δουλεύεις όλη τη χρονιά και περνάς από καταστάσεις εύκολες ή δύσκολες, από τις οποίες μαθαίνεις, φτάνεις στο τέλος έτοιμος για να κάνεις το επόμενο βήμα. Ξέρω ότι η σειρά με τον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολη. Με τον νέο προπονητή, έχει αλλάξει το στυλ του. Προσπαθεί να έρθει σε διαφορετικά στάνταρ, τα παλιά. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τη δουλειά όλης της χρονιάς. Είναι θετικό ότι ξεπεράσαμε τους τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν από την αρχή της σεζόν. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια χωρίς βία και έκτροπα”, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματο.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος ανέφερε ακόμα πως “ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με ταλέντο και σκόρερ, το πιο δυνατό σημείο θα πω ότι είναι το transition και το πως ανοίγει το γήπεδο”, ενώ σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης βάζει τέλος στην καριέρα του φέτος, απάντησε:

“Ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής. Αυτού του επιπέδου οι αθλητές πρέπει να φεύγουν με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή. Για μένα, πρέπει ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής να τιμάται. Αποτελούν παράδειγμα για τη νεολαία όλοι αυτοί οι αθλητές. Έχουν φτάσει το ελληνικό μπάσκετ στα υψηλότερα επίπεδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε αξίες. Πιστεύω ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ ψηλά σε μια πολύ μικρή χώρα. Το μπάσκετ ξεχώριζε ανέκαθεν. Δυστυχώς δεν παίρνει το μερίδιο και την ανταπόκριση που αξίζει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…