Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Καλάθης 2ος πασέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Ο Καλάθης 2ος πασέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού

kalathis

kalathis

george-petridisΈνα σημαντικό επίτευγμα προέκυψε για τον Νικ Καλάθη μέσα από τον δεύτερο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Με τις επτά ασίστ που μοίρασε, ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 473 στο ελληνικό πρωτάθλημα όλες βέβαια με την πράσινη φανέλα και έτσι έγινε ο 2ος πασέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Καλάθης προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη που στις τέσσερις σεζόν στις οποίες έπαιξε με τα πράσινα (2005-06 και 2007-10) είχε 469.

Οι μέσοι όροι των δύο παικτών πάντως είναι πολύ κοντά καθώς ο Σπανούλης είχε 3,58 ενώ ο Καλάθης μοιράζει κατά μέσο όρο 3,63. Μάλιστα ο νυν γκαρντ του Παναθηναϊκού θα “πιάσει” τον “V-Span” στις 131 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας στο Πρωτάθλημα στον 3ο ημιτελικό με τον Άρη.

Ο δεύτερος ημιτελικός του ΟΑΚΑ ανέδειξε ένα ακόμη ιστορικό προσπέρασμα για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Αντώνης Φώτσης είναι πλέον ο 3ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας. Ο “Batman” μάζεψε έξι ριμπάουντ στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής με τα οποία έφτασε τα 1.379 για να ξεπεράσει κατά ένα τον Κώστα Τσαρτσαρή (1.378).

Ο Φώτσης σημείωσε όμως δύο ακόμη ενδιαφέροντα επιτεύγματα. Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ του στο προχθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 966 και έγινε ο 15ος της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τον Νέστορα Κόμματο (965). Ακόμη με τους 11 πόντους του έφτασε τους 2.268 και έγινε ο 52ος σκόρερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφήνοντας πίσω του τον Μέλβιν Τσίτουμ (2.257) και τον Τζίμι Όλιβερ (2.267).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…