Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ο Γκάλης και οι Άθλιοι!

Ο Γκάλης και οι Άθλιοι!

tsagkronis vasilakopoulos

tsagkronis-vasilakopoulos

Απίστευτο, όμως πέρα για πέρα αληθινό… Ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Σταύρο Κοντονή, άμα τη ανακοίνωση της απόφασής του, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης! Για να τον συγχαρεί είπατε;

Ο Πατρινός παράγοντας της Ομοσπονδίας του μπάσκετ υποστήριξε ότι η απόφαση είναι παράτυπη, παραπονέθηκε στον κ. Κοντονή ότι δεν ενημέρωσαν την ΕΟΚ, ότι δεν είναι δυνατόν να δίνουν όποιο όνομα θέλουν και πως “θα προσβάλλουμε την απόφασή σας“!

Η απάντηση ήταν αποστομωτική: “Η ονομασία των Ολυμπιακών Ακινήτων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου“.

Για την ιστορία ο Γιώργος Λιάνης ήταν ο πρώτος που είχε σκεφτεί να δώσει το όνομα του Νίκου Γκάλη στο ΟΑΚΑ, αλλά και τότε είχε προσκρούσει στην αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Κι επειδή δεν χρειάζεται να τα λέμε εμείς, διαβάστε τι είχε δηλώσει ο κ. Λιάνης:

“… Με το ίδιο σκεπτικό το Ολυμπιακό στάδιο του μπάσκετ έπρεπε να πάρει το όνομα ενός θρύλου στο αγώνισμα του μπάσκετ. Και αυτό το όνομα είναι ένα και μοναδικό: Νίκος Γκάλης. Ο θρύλος του 20ου αιώνα.

Αν και από γκάλοπ της εποχής το 98% του ελληνικού λαού συμφωνούσε! Ο Γκάλης το ήθελε διακαώς και λυπήθηκε αφάνταστα που δεν έγινε. Ουσιαστικά πρέπει να απολογηθώ.

Χώρια που δεν ήθελα έναν διασπασμένο αθλητισμό, χώρια που δεν ήθελα ένα τόσο χαρμόσυνο γεγονός να γίνει διελκυστίνδα εμφυλίου στο χώρο του αθλητισμού, σεβόμουν τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Τον κατά τη γνώμη μου καλύτερο Έλληνα παράγοντα ομαδικού αθλήματος, μαζί με τον Γιώργο Παντελάκη του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν το ήθελε -με την ενδιαφέρουσα άποψη- ότι δεν τιμούμε εν ζωή έναν αθλητή, γιατί δεν γνωρίζουμε κιόλας τι μας επιφυλάσσει ο βίος του, μετά το πέρας της αθλητικής του σταδιοδρομίας…

Η αλήθεια είναι πως διαφωνώ με αυτή την άποψη και ξέρω πως σε όλο τον κόσμο δεν ισχύει αυτό. Θρυλικοί αθλητές έχουν δώσει το όνομά τους σε θρυλικά γήπεδα. Μια ολόκληρη χώρα η Αργεντινή τιμούσε σαν επίγειο θεό τον Μαραντόνα, παρά το βαρύ και αποδεδειγμένο μητρώο του σε σχέση με τα ναρκωτικά”.

Για την ιστορία υπάρχει γήπεδο με το όνομα “Γιώργος Βασιλακόπουλος” (ο άνθρωπος είναι εν ζωή). Το καλό στην υπόθεση είναι πως μετά τη μετονομασία του ΟΑΚΑ σε “Νίκος Γκάλης“, προβλέπουμε να αλλάζει γραφεία η ΕΟΚ… Δεν θα το αντέξει ο πρόεδρος!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…