Κεντρική Basket League Άρης “Να διασκεδάσουμε το παιχνίδι”

“Να διασκεδάσουμε το παιχνίδι”

aris pagkos dimitris priftis omadiki team omada

aris-pagkos-dimitris-priftis-omadiki-team-omada

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι με την βοήθεια του κόσμου οι αθλητές του ισορρόπησαν το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ εστίασε και στις απουσίες του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, σχολίασε τα μόλις 10 λάθη που υπέπεσαν οι “κιτρινόμαυροι” και δήλωσε ότι θα κατεβούν στην Αθήνα για να διασκεδάσουν το παιχνίδι και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο. Στην αρχή είχαμε πολύ άγχος, με αποτέλεσμα να είμαστε αναποτελεσματικοί. Άλλαξαν κάποια πράγματα στο ημίχρονο. Μπορέσαμε να σκοράρουμε νωρίς κάποιους πόντους και να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Με τη βοήθεια του κόσμου, με τη θετική του αύρα, φτάσαμε στη νίκη. Για να είμαστε ρεαλιστές, βρήκαμε τον Παναθηναϊκό σε μια κατάσταση που του έλειπαν σημαντικοί παίκτες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για εμάς. Είμαστε ήρεμοι, ξέρουμε ότι η αποστολή μας στην Αθήνα είναι δύσκολη. Θα πάμε να διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο για τη συμπεριφορά του, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικός στην προσπάθεια που κάναμε.

Είναι πολύ θετικό πως ήταν απόλυτα προσαρμοσμένος σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν για το παιχνίδι της Δευτέρας. Σήμερα είχαμε μόνο δέκα λάθη. Είναι πολύ σημαντικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε τη δουλειά μας στο ριμπάουντ. Έχουμε κάποιες συγκεκριμένες αδυναμίες. Προσπαθούμε να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και να βελτιώσουμε τα κομμάτια στα οποία δεν πήγαμε καλά”.

Για τις απουσίες του Παναθηναϊκού: “Δεν μας μπερδεύει αυτό. Για να είμαστε ειλικρινείς είναι τρεις παίκτες που λείπουν από το rotation των αντιπάλων, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις για εμάς. Ειδικά οι δύο (βλ. Γκιστ και Φελντέιν) είναι πολύ σημαντικοί. Από εκεί και πέρα, τέτοια πράγματα τα προσεγγίζει διαφορετικά μια ομάδα. Κάποιες φορές της δίνει έξτρα κίνητρο, τη συσπειρώνει, τη βοηθάει να είναι πιο συγκεντρωμένοι. Σίγουρα ήταν πλεονέκτημα για εμάς που έλειπαν αυτοί οι τρεις παίκτες. Το ίδιο ισχύει και για εμάς, αλλά εμείς το έχουμε συνηθίσει κάπως. Δεν είχαμε προετοιμαστεί για τη δική τους απουσία”.

Για την κατάσταση του Ξανθόπουλου: “Ο Ξανθόπουλος βγήκε χθες από το νοσοκομείο, έχει χάσει πέντε κιλά. Θα είναι μαζί μας, αλλά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση. Ο Ζάρας ήταν καλά, αλλά αποφάσισα να μην τον χρησιμοποιήσω. Πιστεύω θα τους έχουμε και τους δύο το Σάββατο”.

Για την τακτική της ομάδας του: “Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην τακτική μας, βγάλαμε κάποια σουτ. Τα βάλαμε κυρίως με τον Ουότερς και αυτό μας βοήθησε. Τα βρήκαμε γρήγορα και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μπορεί να βάλαμε 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, να κάναμε αρνητικό ρεκόρ, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε να είναι σε καλό επίπεδο μας κράτησε κοντά το σκορ. Η ομάδα προσπάθησε να είναι κοντά στο σκορ. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, το παιχνίδι να είχε ξεφύγει με τριάντα πόντους. O Φλιώνης, ο Δίπλαρος και ο Δήμας είναι οι πιο προπονημένοι παίκτες της ομάδας, περνούν πολλές ώρες στο γήπεδο. Σωματικά είναι έτοιμοι, πνευματικά είναι δύσκολο να βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι πολύ ευχάριστο που είδαμε πως μπορούν να βοηθήσουν όλοι”.

Τους συμπαίκτες του στην συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Βασίλης Σίμτσακ, ο οποίος δήλωσε: Άλλη μία σημαντική νίκη για την ομάδα μας στη σειρά με τον Παναθηναικό, είναι μια νίκη η οποία μας δίνει πιθανότητες πρόκρισης την οποία θα διεκδικήσουμε στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός ήρθε με σημαντικές απουσίες, το ίδιο κι εμείς και για εμας είναι πιο σημαντικές γιατί δεν έχουμε μάθει να παίζουμε σε τόσο δυνατό ρυθμό ανά δύο ημέρες. Ανταποκριθήκαμε καλά ακόμη και στους αγώνες στην Αθήνα. Μείναμε πιστοί στο πλάνο και ανταγωνιστικοί παρά τις απουσίες. Έχουμε μικρό ποσοστό πρόκρισης, ξέρουμε που έχουμε να παίξουμε, αλλά αυτό δεν μς φοβίζει. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πιθανότητες μας.

Είναι δύσκολο, ξέρουμε ότι στην έδρα μας είναι κάτι διαφορετικό και μαγικό, έχουμε πίστη, την οποία μας τη δίνει ο κόσμος με την ώθησή του. Οι υπόλοιποι προσπαθήσουμε για το καλύτερο και εκτός του κόσμου, γίνετιι μεγάλη δουλειά και από τους προπονητές. Όλοι έχουν τον ρόλο τους στην ομάδα, όποιος και να παίξει θα κάνει ακριβώς ίδια πράγματα.

Εμείς που παίζουμε στην Ελλάδα γνωρίζουμε πόσο σηματικό και ξεχωριστό είναι αυτό έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, δεν θυμάμαι να έγινε 2-2 άλλη φορά η σειρά, αλλά υπήρχε πίστη στην ομάδα. Μπορούμε στο γήπεδό μας να κερδίζουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Τώρα στο ΟΑΚΑ είναι ένας τελικός. Έχουμε χάσει τέσσερις φορές στο ΟΑΚΑ, για πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ. Δεν είμαστε το φαβορί όπως είπε και ο προπονητής μας στο ημίχρονο. Είχε δίκιο για τα πρώτα 20 λεπτά ότι θέλαμε τόσο πολύ να κερδίσουμε που δεν έμπαιναν τα σουτ. Κια είπε χαλαρώσει και διαστεδάστε το. Αυτό έγινε και πήραμε την νίκη. Τώρα πάμε για το ίδιο στην Αθήνα, θα δούμε”.

Για το ότι θα αγωνιστεί σε 5ο ημιτελικό: “Για μένα είναι το πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι στην καριέρα μου, θα είναι ευκαιρία να τη ζήσω αυτή την εμπειρία» ενω πρόσθεσε: ” Είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον για όλους τους παίκτες. Ερχόμαστε στην προπόνηση και το γουστάρουμε. Δεν λέμε βαριέμαι, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα φαίνεται στο γήπεδο, δεν υπάρχουν εγωισμοί, ξέρουμε ποιος σουτάρει. Ο χαρακτήρας μου με βοηθάει να το ζω έντονα, δεν έχω αθλητικά προσόντα άλλων παικτών”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…