Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Μπορεί να γυρίσω στην Ελλάδα”

“Μπορεί να γυρίσω στην Ελλάδα”

ioannis bourousis laboral kutxa vitoria gasteiz final four berlin 2016 eb15

ioannis-bourousis-laboral-kutxa-vitoria-gasteiz-final-four-berlin-2016

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια του ίδιου και των συμπαικτών του, αλλά πικραμένος από την ήττα από την Φενέρ, εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουρούσης σε δηλώσεις του. Ο έμπειρος διεθνής σέντερ της Λαμποράλ, τόνισε ότι έδειξαν ικανοί να φτάσουν στον τελικό, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν ήταν τυχαίες οι εμφανίσεις τους όλη τη σεζόν. Ακόμα, αναφέρθηκε και στο μέλλον του, δηλώνοντας ότι θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα που θα κυνηγά το Final Four, χωρίς βέβαια να τον ενοχλεί και η επιστροφή στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την αποθέωση που γνώρισε: “Είναι ωραίο να ακούς τους φιλάθλους να σε αποθεώνουν, αλλά από την στιγμή που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε τρόπαιο δεν έχει σημασία. Ήταν ένα τρελό όνειρο , αλλά δείξαμε στον ημιτελικό ότι θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε στον Τελικό. Η πορεία μας δεν ήταν τρελή. Παίξαμε καλά, κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα με 3-0 στα προημιτελικά και φάνηκε ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία φέτος“.

Για το αν είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας του: “Πράγματι η φετινή σεζόν είναι η καλύτερη της καριέρας μου, καλύτερη και από τα χρόνια μου στον Ολυμπιακό. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου για να τα καταφέρω όμως, όπως και ο προπονητής μου. Από την πρώτη μέρα μου το είπε και μου το έδειξε, κάτι που με βοήθησε να νιώσω εντελώς διαφορετικός παίκτης“.

Για το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν: “Τη μαχητικότητα που δείξαμε στην Ευρωλίγκα. Σε όλη την διάρκεια της σεζόν βασικά. Έχουμε δύσκολο έργο στην ACB. Δεν θα αλλάξει κάτι είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε στους δύο τελευταίους αγώνες της Κανονικής περιόδου, επειδή έτσι κι αλλιώς θα βγούμε τέταρτοι. Θα προετοιμαστούμε για τα πλέι-οφ όμως και αν μπορέσουμε να πάμε στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα και ό,τι γίνει από εκεί και πέρα“.

Για το μέλλον του: “Αλήθεια δεν ξέρω τί θα κάνω του χρόνου. Έχω πει ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα μου. Το οικονομικό θέμα ποτέ δε με έοιαξε. Πρέπει να μιλήσουμε όμως με την ομάδα, επειδή δεν θα είναι εύκολο του χρόνου να ξαναπάμε στο Final Four. Αν βρεθεί μία ομάδα που θα με θέλει και έχει ως στόχο το Final Four, σίγουρα θα ήθελα να πάω να παίξω εκεί“.

Για το αν η ομάδα του θα είναι… ελληνική: “Έχω δηλώσει ότι πρώτη μου σκέψη ειναι να μείνω στο εξωτερικό. Αν είμαι ήρεμος και δεν χρειαστεί να ασχοληθώ με τίποτα άλλο πέρα από το μπάσκετ, θα μπορούσα να το κοιτάξω σοβαρά“.

Για τον τελικό: “Το σημερινό (15/5) παιχνίδι είναι περισσότερο θέμα νοοτροπίας. Έχοντας χάσει με τον τρόπο που χάσαμε εμείς στον ημιτελικό δεν είναι εύκολο να δώσεις ένα τέτοιο ματς. Η ομάδα προσπάθησε να παίξει σκληρά, να κερδίσει τον αγώνα, όμως η νίκη δεν ήρθε. Είχαμε εξαιρετική σεζόν στην Euroleague. Κανείς δεν περίμενε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και όλοι οι παίκτες δώσαμε το 100%. Μπορεί να είναι το πέμπτο μου Final Four, όμως είναι απίστευτο πως φτάσαμε εδώ αυτή τη φορά γιατί κανείς δεν το περίμενε. Οι φίλαθλοι μας ήταν εξαιρετικοί όλη τη σεζόν. Παίξαμε σκληρά και μας βοήθησαν πολύ, οπότε θέλω να τους πω ένα “ευχαριστώ”“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…