Κεντρική Basket League Άρης “Με συγκινεί η ομάδα μου” (vid)

“Με συγκινεί η ομάδα μου” (vid)

dimitris priftis aris

dimitris-priftis-aris

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι οι παίκτες του τον συγκινούν συνέχεια με την υπερπροσπάθεια που κάνουν και υπογράμμισε ότι θα ήταν άδικο να τελειώσει η χρονιά με 3-0 από την ΑΕΚ. Παράλληλα, σχολίασε την απόφαση της διοίκησης να αγωνσιτούν χωρίς κόσμο και δήλωσε με νόημα ότι “δεν υπάρχει βενζίνη, αλλά συναίσθημα“.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Η ομάδα μου πολλές φορές με έχει συγκινήσει φέτος και δεν μιλάω για αποτελέσματα, αλλά για την προσπάθεια και τη νοοτροπία της γενικότερα. Αυτή είναι μια ακόμα τέτοια βραδιά. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω των συνθηκών που διεξήχθη. Αγωνιστικά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, διαθέτει περισσότερο ταλέντο σε κάποιες θέσεις και είχαμε αμυντικό πρόβλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τη ζώνη άλλαξαν όλα, άλλαξε η ανάπτυξη της ΑΕΚ, ήταν διαφορετικά τα σουτ που πήρε και κάπως έτσι φτάσαμε στη νίκη. Κάναμε το 2-1, θα πάμε να κάνουμε την προσπάθειά μας, να παίξουμε καλά και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι όσο μπορούμε.

Δεν θα ήθελα να τελειώσει έτσι η χρονιά, θα ήταν άδικο για την ομάδα μας. Είπα ότι με συγκίνησε η προσπάθεια των παικτών, γενικά η ομάδα μας είναι πολύ συναισθηματική. Ότι έχουμε καταφέρει, έχει το χαρακτηριστικό του συναισθήματος. Προσωπικά πιστεύω ότι ο καλύτερος επαγγελματίας είναι ο αισθηματίας, έτσι μεταφράζεται για μένα ο όρος επαγγελματισμός, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδα”.

Για το αν υπάρχει ακόμα… βενζίνη στο ντεπόζιτο: “Βενζίνη δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό αλλά υπάρχει συναίσθημα… Παραμένουμε το ίδιο δυνατοί και πεισμωμένοι”.

Για το τι είπε στους παίκτες πριν τον αγώνα: “Το γνωρίζαμε ότι θα γίνει χωρίς κόσμο, το συζητήσαμε μαζί. Για μας αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για το παιχνίδι δεν θα άλλαζε. Ήταν έκπληξη για μένα όταν έμαθα στις 4 ότι δεν θα παίξουν οι δύο παίκτες. Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν αυτό που γίνεται είναι σωστό ή λάθος. Σίγουρα αν κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται για να διευκολύνονται αυτοί που παίζουν, τότε δεν διευκολύνει την προσπάθεια μια τέτοια απόφαση και δεν μιλάω μόνο για μας, αλλά και για την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ πριν μερικές βδομάδες”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Σπύρος Μούρτος, ο οποίος δήλωσε: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την πολύ δύσκολη νίκη που πήρε, κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Κλειδί της νίκης πιστεύω ήταν που γυρίσαμε την άμυνά μας σε ζώνη, κάναμε τους αντιπάλους μας στατικούς και άστοχους και έτσι καταφέραμε να τους κερδίσουμε”.

Για το πως αντέδρασαν όταν έμαθαν ότι δεν θα παίξουν Ουάιτ-Ουότερς: “Είναι δύσκολο, μας ήρθε ξαφνικό, αλλά έτσι είναι η ζωή, πρέπει να προχωρήσεις”.

Για το γεγονός ότι στην σειρά των μικρών τελικών, οι ομάδες χάνουν τις μεγάλες διαφορές που παίρνουν: “Ίσως παίζει ρόλο η κόπωση σε αυτό”.

Για την απόφαση του Νίκου Λάσκαρη να γίνει το ματς χωρίς κόσμο: “Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό, η διοίκηση διάλεξε να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο. Τους στηρίξαμε σε αυτό. Ήταν μια πολύ καλή κίνηση”.

Για το αν άκουγαν τον κόσμο από έξω: “Ναι τους ακούγαμε. Σκοράραμε και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούγαμε τα πανηγύρια”

Για το αν απέδειξε ο Άρης ότι είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ: “Είναι λάθος πιστεύω αυτό και δεν θέλω να μιλήσω αυτή την στιγμή για κάτι τέτοιο”.

Για το ρίσκο που πήρε ο Άρης παίζοντας ζώνη: “Κάποια σουτ ήταν ελεύθερα, αλλά με την ζώνη τους μπερδέψαμε. Μερικά σουτ δεν ήταν πολύ καλά μαρκαρισμένα και νομίζω ότι δεν ρισκάραμε και τόσο πολύ”.

Για το τι τους είπε ο Λάσκαρης στα αποδυτήρια: “Είναι περήφανος γι’ αυτή τη νίκη, η οποία δυνάμωσε ακόμη περισσότερο όλη αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας”.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…