Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Μανουκαράκης και Τριαντάφυλλος εφ’ όλης της ύλης

Μανουκαράκης και Τριαντάφυλλος εφ’ όλης της ύλης

manoukarakis

manoukarakis

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσαν ο ορόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο, Ηρακλής Μανουκαράκης και ο γενικός διευθυντής, Τάσος Τριαντάφυλλος. Οι δύο άνδρες μίλησανστο ραδιοφωνικό σταθμό TEAM FM 102 και αναφέρθηκαν σ’ όλα τα θέματα που αφορούν την κρητική ομάδα.

Αρχικά, ο Ηρακλής Μανουκαράκης έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα της Ακαδημίας Ρεθύμνου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανδρών Κρήτης. “Αρχικά θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Ακαδημία Ρεθύμνου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κρήτης και της ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπήρξαν το περασμένο καλοκαίρι, στην εταιρεία Cretan Kings, στο τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης“, στο θέμα του γηπέδου και στο ζήτημα του προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου.

Αναλυτικά:

Για την μεγάλη αλλαγή του Ρέθυμνο Cretan Kings το προηγούμενο καλοκαίρι: “Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει Cretan Kings. Η Cretan Kings είναι μία εταιρεία συμμετοχών η οποία απαρτίζεται από ένα Δ.Σ. που Πρόεδρος είναι ο μεγαλομέτοχος Κωστής Ζομπανάκης, εγώ και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης και συμμετέχουν επίσης άνθρωποι που αγαπούν την Κρήτη και είναι ο βασικός μέτοχος της ομάδας.

Έπρεπε να απλωθούμε σε όλη την Κρήτη στο κομμάτι των χρηματοδοτών, των ανθρώπων που θα μπαίνουν στο μετοχικό κεφάλαιο και για αυτό ιδρύσαμε αυτή την εταιρεία και την ονομάσαμε Cretan Kings, ώστε να αντιπροσωπεύει όλο το νησί. Βέβαια αυτή η εταιρεία εκτός από μέτοχος είναι και χορηγός του ονόματος. Δεν άλλαξε όνομα η ομάδα. Άλλαξε χορηγό ονόματος. Το όνομα το προσθέσαμε ώστε να βοηθήσει στο κομμάτι του μάρκετινγκ.

Διευρύναμε την φήμη της ομάδας σε όλη την Κρήτη ώστε να προσελκύσουμε μετόχους και να προσφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια που κάνουμε. Από κει και πέρα εννοείται ότι πέτυχε. Αν γυρίζαμε πίσω τον χρόνο πάλι το ίδιο θα κάναμε. Η ομάδα συνεχίζει να είναι υγιής και σε αυτό βοήθησε πολύ η εταιρεία. Από κει και πέρα, όπως είναι λογικό, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και κακοπροαίρετη κριτική αλλά θεωρώ πως πλέον όλοι έχουν κατανοήσει πως αυτά τα οποία διέδιδαν δεν ευσταθούν.

Σημαντικές αλλαγές δεν θα γίνουν την επόμενη σεζόν, καθώς η αλλαγή που κάναμε πέρυσι ήταν η αρχή του πρότζεκτ. Θέλει το χρόνο του και κάποια στάδια. Πιστεύω να μας εμπιστευτεί ο κόσμος και να μας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα ώστε να το κάνουμε πιο εύκολο. Διότι όσο έχουμε τους φιλάθλους μας δίπλα μας τόσο πιο γρήγορα θα επιτύχουμε το πρότζεκτ”.

Για το τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” και την διεξαγωγή του την περσινή σεζόν στα Χανιά: “Το τουρνουά Πέτρος Οικονομάκης δεν το κάναμε για να δοκιμάσουμε το αν θα έρθουν οι φίλαθλοι. Δεν κάναμε διερευνητική έρευνα αγοράς σε περίπτωση που η ομάδα μετακομίσει. Ήταν μέσα στο πλάνο μας για να γίνει γνωστή η ομάδα μας σε όλη την Κρήτη. Και όπως είχαμε αναλύσει γλιτώσαμε και το κόστος, αφού υπήρχαν οι τοπικοί χορηγοί, ενώ ήταν και επιθυμία της οικογένειας του Πέτρου Οικονομάκη”.

Για το θέμα του γηπέδου: “Όταν το συζητήσαμε το θέμα του γηπέδου με την πολιτεία, η οποία είναι πάντα δίπλα μας, αυτό που αποφασίσαμε ώστε να κερδίσουμε χρόνο ήταν να ξεκινήσουμε την μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» για να γίνει ένα στολίδι που θα κοσμεί την πόλη μας και θα παρακινεί τους φιλάθλους μας να έρχονται όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για το γήπεδο. Η μελέτη τελείωσε πριν λίγες μέρες και τώρα θα ξεκινήσουμε τις επαφές με την πολιτεία για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Φυσικά, η κρίση που υπάρχει μας υποχρεώνει να κάνουμε υπομονή, την οποία έχουμε για να πετύχουμε στο τέλος τον στόχο μας”.

Για το θέμα του προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου: “Την Παρασκευή έγινε μία συνάντηση ανάμεσα στον κόουτς Σκουρτόπουλο, τον μεγαλομέτοχο Κωστή Ζομπανάκη και εμένα περισσότερο απολογιστικού χαρακτήρα. Από κει και πέρα με τον Θανάση έχουμε μία καλή συνεργασία και είμαστε ακόμα σε φάση διαπραγματεύσεων. Είναι νωρίς ακόμα”.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος, τόνισε: “Όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε να πούμε πως η ομάδα οδεύει από επιτυχία σε επιτυχία. Η ομάδα είναι μία όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ανέβηκε στις μεγάλες κατηγορίες. Γίνονται προσπάθειες από όλους μας για να διατηρηθεί εκεί που είναι. Η μεγαλύτερη μας επιτυχία ήταν η συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου, όπου είχαν ανέβει χιλιάδες Ρεθυμνιώτες στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα πλέον έχει σταθεροποιηθεί στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έχει βρει τον δρόμο της και έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πρωταγωνιστείς συνέχεια σε αυτή την κατηγορία, καθώς υπάρχουν πολλές σταθερές και μεγάλες ομάδες.

Με την έλευση του Κωστή Ζομπανάκη, η σιγουριά που μας εμπνέει και η παρουσία φυσικά του Προέδρου, του Δ.Σ. και όλων εκείνων που προσφέρουν αλλά και των Ρεθυμνιωτών μας δείχνει πως η ομάδα έχει μέλλον. Μας στηρίζουν άπαντες όπως και η εταιρεία Cretan Kings. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.
Η επιτυχία αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος. Μέσω των εισιτηρίων, των διαρκείας από την πιο μεγάλη μέχρι την πιο μεγάλη επιχείρηση υπάρχει στήριξη. Από κει εμπνέεται και ο μεγαλομέτοχος Κωστής Ζομπανάκης. Την ομάδα την θέλει και την εμπιστεύεται ο κόσμος και αυτή είναι η μεγάλη της επιτυχία”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην φετινή σεζόν, χαρακτηρίζοντας την ιδιαίτερη για το αγωνιστικό τμήμα, ενώ τόνισε και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στην Basket league ΣΚΡΑΤΣ.

“Κάθε χρονιά είναι ιδιαίτερη, όπως ήταν και η φετινή. Η ομάδα μας με δύο νίκες ακόμα θα έβγαινε 5η αλλά και αν έκανε δύο ήττες θα ήταν στο όριο του υποβιβασμού. Όλες οι ομάδες έχουν Έλληνες και ξένους παίκτες και αν υπάρξει η κατάλληλη φόρμουλα μπορεί να πετύχει αλλά και το αντίθετο. Μπορεί να σου βγουν δύο Αμερικάνοι και να εκτοξευτείς. Φέτος παρά τα προβλήματα καταφέραμε και μπήκαμε στα πλέι οφ και ο κόσμος ευχαριστήθηκε τα παιχνίδια.

Όσον αφορά στην επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς θα έχουμε τις δύο μεγάλες ομάδες, τους Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, τις ομάδες που θα ανεβούν οι οποίες έχουν την οικονομική ευχέρεια για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Για αυτό θα πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος και να στηρίξει ακόμη περισσότερο την ομάδα μας. Αν γίνει αυτό δεν φοβόμαστε κανένα γιατί δουλεύουμε πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε για άλλη μία χρονιά να βγάλουμε “ασπροπρόσωπο” το Ρέθυμνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…