Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κρατάμε τη μαχητικότητα και τον χαρακτήρα”

“Κρατάμε τη μαχητικότητα και τον χαρακτήρα”

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-OlympiacosΟ Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε πως η είσοδος των Ματ Λοτζέσκι και Ντάνιελ Χάκετ διαφοροποίησε το επιθετικό πρόσωπο του Ολυμπιακού, ενώ οι Δημήτρης Αγραβάνης κι Ιωάννης Παπαπέτρου άλλαξαν την ανασταλτική λειτουργία.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, δε, ανέφερε πως οι “ερυθρόλευκοι” κρατούν τη μαχητικότητα και τον χαρακτήρα που επέδειξαν στα τελευταία 15 λεπτά.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τον χαρακτήρα που έδειξαν και την προσπάθεια που έκαναν στα τελευταία 15 λεπτά. Είχαμε προβλήματα μέχρι το 24′, αμυντικά κι επιθετικά. Είχαμε “βραχυκυκλώσει“. Δεχόμασταν εύκολα καλάθια, χωρίς να υπάρχει καλή αντιμετώπιση, ατομικά κι ομαδικά.

Αλλάξαμε το παιχνίδι με την είσοδο των Λοτζέσκι και Χάκετ επιθετικά και με την παρουσία των Αγραβάνη και Παπαπέτρου αμυντικά. Δυνάμωσε πολύ και σκοράραμε 56 πόντους σε πολύ μικρό διάστημα. Με την είσοδο και του Σπανούλη, που έβαλε μεγάλα σουτ, πήραμε μια διαφορά και κερδίσαμε σχετικά εύκολα.

Κρατάμε το διάστημα που δεν ήμασταν καλοί, αλλά, κυρίως, τη μαχητικότητα και τον χαρακτήρα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ“.

Για το αν έπαιξε ρόλο η χαλάρωση στο πώς ξεκίνησε το ματς: “Μπορεί να είναι μία αιτία αυτή. Έχουμε επισημάνει στους παίκτες πως η ΑΕΚ μπορεί να κάνει “ζημιά” στο επίπεδο που μπορεί να παίξει. Οι παίκτες το είχαν καταλάβει κι αντέδρασαν στο τέλος. Έστω και στα τελευταία λεπτά, ακολουθήσαμε το πλάνο μας, κλείσαμε τους διαδρόμους, πήραμε τα ριμπάουντ, βάλαμε εύκολους πόντους και βρήκαμε ψυχολογία“.

Για την πορεία του Λοτζέσκι: “Ακόμα ανεβαίνει. Στην αρχή ήταν κάπως νωθρός, αλλά μετά έδειξε πιο έτοιμος. Αυτό έδειξε έλλειψη ρυθμού κι όσο προπονείται θα ανεβαίνει. Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα βρεθεί στο μάξιμουμ της φόρμας του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…