Κεντρική Basket League Άρης Κόντρα στο… ράνκινγκ

Κόντρα στο… ράνκινγκ

aris jerel mcneal panigiriki

aris-jerel-mcneal-panigiriki

Μπορεί MVP της χθεσινής (11/05) μεγάλης νίκης του Άρη επί του Παναθηναϊκού να αναδείχθηκε ο Οκάρο Ουάιτ, χάρη στο νταμπλ-νταμπλ που πέτυχε με 10 πόντους και 14 ριπάουντ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αυτός που “τράβηξε” το περισσότερο κουπί ήταν ένας άλλος Αμερικανός. Ο λόγος για τον Τζέρελ ΜακΝίλ.

Ο άσσος του “θεού του πολέμου”, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας (21 πόντοι στο πρώτο παιχνίδι, 16 χθες), ενώ παράλληλα αγωνίστηκε για πάνω από 36 λεπτά, χωρίς να… καταλαβαίνει από κούραση. Μάλιστα, από το παρκέ βγήκε όχι για να ξεκουραστεί, αλλά για να επουλώσει την πληγή του στο χέρι μετά από υπόδειξη του διαιτητή.

Οι 16 πόντοι που σκόραρε, επιτεύθχηκαν με 3/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 1/2 βολές, με τον Αμερικανό να προσφέρει παράλληλα σε κάθε τομέα. Συγκεκριμένα, μάζεψε 8 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 3 ήταν επιθετικά, έβγαλε 1 ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα. Εκεί όμως που… διέπρεψε ήταν στο κομμάτι που ο Άρης εξ’ αρχής έπρεπε να “χτυπήσει”. Στα φάουλ.

Ο 28χρονος γκαρντ φόρτωσε με 7 φάουλ τους “πράσινους”, αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να κάνει συνεχείς αλλαγές ούτως ώστε να μην αποβληθεί κάποιος από τους καλαθοσφαιριστές του και μείνει ακόμα πιο λειψό το ήδη αποδεκατισμένο ρόστερ του.

Μπορεί η στατιστική σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις να του… γύρισε την πλάτη και να μην τον ανέδειξε σε πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας, αλλά ο Τζέρελ ΜακΝίλ αποτέλεσε σε αυτό το ζευγάρι αγώνων στο “Nick Galis Hall” τον πλέον σταθερό παίκτη του Άρη, που όταν χρειάστηκε έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…