Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Καταδικάζει την επίθεση”

“Καταδικάζει την επίθεση”

aek-makis-aggelopoulos

Η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Αρχικά ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών, ενώ καταδίκασε αυτούς προκαλούν πρόβλημα στην ομάδα.

Παράλληλα, καταδίκασε και τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε η Χριστίνα Αμερικάνου στα επίσημα του γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η διοίκηση της ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών, που έδωσε το “παρών” στον αγώνα της ημιτελικής φάσης του Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν ευχαριστεί όσους προκαλούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της. Παραβατικές συμπεριφορές εναντίον του οποιουδήποτε, πόσω μάλλον εναντίον απογόνων της ίδιας της Ιστορίας μας συνιστούν ατόπημα. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις αξιακές αρχές του συλλόγου μας, αλλά και με τη φιλοσοφία μας.

Η διοίκηση της ΑΕΚ καταδικάζει τη λεκτική επίθεση, που δέχθηκε η κόρη του “Παγκόσμιου” αρχηγού μας, Γιώργου Αμερικάνου, και η συνοδεία της, ένα γεγονός πάντως, που έλαβε υπερβολικές διαστάσεις από μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Kαταδικάζει επίσης συμπεριφορές μειοψηφίας των οπαδών για τα υβριστικά συνθήματα, που ακούστηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν επιδείξει αντοχές και άριστα αντανακλαστικά εδώ και δύο αγωνιστικές περιόδους, όπερ σημαίνει αντιλαμβάνονται και την προσπάθεια, που καταβάλλεται αλλά και τους συμβολισμούς, που πρεσβεύει από καταβολής του ο σύλλογος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σ’ αυτές τις δύο αγωνιστικές περιόδους η ομάδα μας δεν τιμωρήθηκε ποτέ ενώ το σύνολο του Τύπου εξήρε το γεγονός με συνεχείς αναφορές. Μεμονωμένες αντιδράσεις δεν πρόκειται να σπιλώσουν ούτε τον σύλλογο, ούτε την εξαιρετική συμβολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών μας. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν δικαιούται να ακυρώσει την προσπάθεια προώθησης του “ευ αγωνίζεσθαι”, που για μας αποτελεί πυλώνα σκέψης και δράσης.

Η διοίκηση της ΑΕΚ θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να απομονώσει όσους -εντός των τειχών- παρεκκλίνουν από τη φιλοσοφία μας, αλλά θα συνεχίσει τη μάχη της ενάντια στον “πόλεμο” διαρκείας, που δέχεται από διάφορες πλευρές. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει την αυτονόητη, νομοτελειακή επιστροφή της “Βασίλισσας” στην κορυφή και της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το Δ.Σ. της ΑΕΚ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ρίζος: «Θα λείψει για αρκετό καιρό ο Γκίκας»

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Over FM, Βαλάντης Ρίζος, μίλησε στην εκπομπή «Overage» με τ…