Κεντρική Basket League Άρης “Υπάρχει κίνητρο”

“Υπάρχει κίνητρο”

priftis

priftis

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκαθάρισε πως ο Άρης έχει μεγάλο κίνητρο να κατακτήσει την τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, παρότι οι μικροί τελικοί δεν είναι και τόσο σημαντικοί.

“Έγινε ένα συναρπαστικό και πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Συγχαίρω όλους όσους συμμετείχαν. Είμαστε στην τελευταία στροφή. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είμαστε στην τετράδα. Είναι επιβεβαίωση των προσπαθειών μας και σημαίνει μια καθιέρωση και μια προοπτική. Θα έλεγα ότι τα παιχνίδια αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά, αλλά προφανώς και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν σκληρά για την τρίτη θέση. Υπάρχει κίνητρο και στις δύο ομάδες.

Εμείς είχαμε μια έντονη σειρά με τον Παναθηναϊκό, με αρκετά προβλήματα και κάποιες αδιαθεσίες που είχαμε. Παρόλο που είμαστε ανταγωνιστικοί μας έχει στοιχίσει στην κούραση. Ξέρουμε τα όπλα μας, ξέρουμε ότι είμαστε μια ομάδα που ξεκίνησε και έμεινε ίδια. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς. Θα πρέπει να ισοσκελίσουμε το όπλο που έχουμε για να φανούμε ανταγωνιστικοί”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Άρη.

Για την επιβάρυνση των ΜακΝιλ-Ουάιτ-Ουότερς: “Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Η διαχείριση να γίνεται λίγο… αφαιρετική. Εγώ και η ομάδα να μην παρασυρθούμε σε έντονη προπόνηση. Να πάμε σε πιο ουσιαστικά πράγματα από την προπονητική μονάδα. Να γίνει πιο ποιοτική δουλειά και ο παίκτης να προσαρμοστεί στο νέο αντίπαλο. Ταυτόχρονα, να μην σπαταλήσει δυνάμεις για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος. Δεν είναι μόνο οι 3, αλλά υπάρχει και ο Σίμτσακ. Στο μυαλό μου ήταν να παίζει 5-10 λεπτά. Τώρα, αναγκαστικά πια παίζει 25 λεπτά και είναι 35 ετών. Σε ένα κομμάτι και στυλ με πολλές επαφές, με κορμιά πιο νεανικά και αθλητικά. Το ίδιο ισχύει και για Πελεκάνο-Μούρτο. Είναι η υπόλοιπη ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε”.

Για τις απουσίες: “Για τον Χάγκινς, πολύ δύσκολα θα παίξει. Σίγουρα δεν θα είναι στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ο τραυματισμός είναι τέτοιος που απαιτεί 4-6 εβδομάδες. Πάμε μέρα με την μέρα και εάν θα μπορεί να συμμετέχει. Ο Ζάρας είναι πρόβλημα στον προσαγωγό, αλλά συμμετέχει. Ο Ξανθόπουλος είχε μια ασθένεια, η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ, έχασε 5 κιλά. Είναι εξαντλημένος, αλλά επανέρχεται. Αυτό χρειάζεται χρόνο, αλλά κάθε μέρα πάει καλύτερα. Θα συμμετέχουν και οι δύο, αλλά όχι όπως στη σειρά με τον ΠΑΟ, αλλά με πιο έντονο και πιο σημαντικό ρόλο”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι στον Άρη. Σπρώχνει την δική μας ομάδα, όσον αφορά την αυτοπεποίθηση. Τα πλέι οφ και το πρώτο παιχνίδι έχει μια ιδιαιτερότητα ψυχολογική. Αυτό μπορεί να ανατραπεί στο πρώτο παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Έχει παίκτες που έχουν παίξει τελικούς και αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις. Ξέρουν να το διαχειριστούν και θα γίνει σκληρή μάχη και ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι. Θα είναι παρών και θα μας βοηθήσει”.

Για την τρίτη θέση: “Η δική μας δουλειά είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά ως κομμάτια της κοινότητας έχουμε άποψη. Είμαστε όλοι στη μέση. Με συγκινεί η Ευρωλίγκα και πιστεύω πως είναι καλό που υπάρχει αυτό το πρωτάθλημα. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Από την άλλη, η διαδικασία με τα εγγυημένα συμβόλαια έρχεται σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα. Το πρόβλημα που υπάρχει δεν είναι τωρινό. Τώρα άναψε η φωτιά. Μακάρι να λυθεί με κάποιο τρόπο, χωρίς να χάσει το μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά είπα την άποψή μου, ότι τα πλέι οφ πρέπει να αφορούν τον πρωταθλητή. Εάν δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο είναι περιττή διαδικασία με εμπορικές συνθήκες που δεν μπορώ να περιφρονήσω, αλλά επειδή ξέρω τι γίνεται στην Ευρώπη, όλοι παίζουν για το πρωτάθλημα. Εμείς η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο. Εάν δεν υπάρχουν κίνητρα να τα δημιουργήσουμε”.

Για τους Έλληνες προπονητές και τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Ξεκινώντας από το τέλος είναι μεγάλη χαρά για τους Έλληνες προπονητές να υπάρχουν δύο Έλληνες προπονητές στο Final Four. Είναι σημαντικό γιατί υπάρχει σχεδόν πάντα εκπροσώπηση. Είναι θέμα κουλτούρας και συνολικά της κοινωνίας μας. Είναι η επιβράβευση για έναν παίκτη για τις υπηρεσίες του. Μακάρι να μπορούσε να συμβεί αυτό και να γίνεται. Το μπάσκετ είναι πάνω απ’ όλους μας. Θέλουμε τα γήπεδα να είναι ήρεμα και κινδυνεύουμε κι εμείς. Θέλουμε να γίνει λιγότερο… τοξική η δουλειά μας.

Έχει πολλές, ψυχολογικές, μεταβολές και πρέπει να είμαστε σε μια μέση συναισθηματική οδό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όταν το περιβάλλον κινείται σε μια ψύχραιμη κατάσταση θα είναι καλύτερα. Όσο για τον Διαμαντίδη, είναι τεράστια η προσφορά και αυτό που αφήνει πίσω του. Αυτό που αφήνει είναι ένα άλλο μοντέλο-πρότυπο παίκτη, σε σχέση με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Ο Διαμαντίδης έχει κάνει τον Έλληνα φίλαθλο να βλέπει πιο σφαιρικά το παιχνίδι και να μετατοπίζει τη ματιά του και σε άλλους τομείς. Αυτό όλο είναι το χαρακτηριστικό που ο Διαμαντίδης έχει προσφέρει στο Ελληνικό μπάσκετ σαν ένα διαφορετικό πρότυπο και είναι μεγάλη τιμή που τον είχαμε στα γήπεδα και αφήνει ένα σημαντικό έργο για όλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…