Κεντρική Ασίστ Shadow Η μηχανή του χρόνου

Η μηχανή του χρόνου

pedoulakis bartzokas new

pedoulakis-bartzokas-new

Υπάρχει μόνο στη φαντασία των σεναριογράφων, αποτελεί αγαπημένο θέμα χολιγουντιανών ταινιών. Η μηχανή του χρόνου, η… χρονοκάψουλα που μπορεί να γυρίσει στο παρελθόν, φαίνεται πως… παίζει μπάσκετ!

Είναι ένας τρόπος να εξηγήσουμε πως την Άνοιξη του 2016 ζούμε μέρες του 2012. Τότε ήταν που ο πρωταθλητής Ευρώπης Ντούσαν Ίβκοβιτς κι ο “γητευτής των δαχτυλιδιών” Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αποχώρησαν (για διαφορετικούς λόγους) από τους δύο “αιώνιους“. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιλέχθηκε από τον Ολυμπιακό κι ο Αργύρης Πεδουλάκης από τον Παναθηναϊκό.

Εύκολοι στόχοι και οι δύο. Δέχθηκαν κριτική για τις γραβάτες τους, για τα πουκάμισα που έβγαιναν έξω από τα παντελόνια. Ο Μπαρτζώκας κατέκτησε “μπακ του μπακ” την Ευρωλίγκα κι έκλεισε στόματα, ο Πεδουλάκηςσκούπισε” τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό (με μειονέκτημα έδρας) και πήρε το πρωτάθλημα.

Ουδείς προφήτης στον τόπο του. Πρώτα ο “Άρτζι“, αργότερα ο Μπαρτζώκας απολύθηκαν, αφού πρώτα απαξιώθηκαν. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, το ελληνικό μπασκετικό κοινό αναγνωρίζει την αξία τους και συζητά ξανά καθημερινά γι’ αυτούς. Αυτή τη φορά με μεγαλύτερο σεβασμό για τις γνώσεις και την επάρκειά τους.

Η κατάρα
pappas-traumatismos-rodos

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς λες και γύρισε έναν χρόνο πίσω, μπαίνοντας (εκτός από τη μηχανή του χρόνου) στο… σώμα του Νίκου Παππά. Ήταν 16 Μαΐου 2015, όταν ο Παππάς τραυματίστηκε σε παιχνίδι με τον Κολοσσό. Υπέστη ρήξη μηνίσκου και πρόσθιου χιαστού κι έμεινε έξι μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Πριν λίγες ημέρες (25/04) με αντίπαλο και πάλι τον Κολοσσό, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς υπέστη κάταγμα στο δεύτερο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού. Υποβλήθηκε σε εγχείριση και θα μείνει δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η δικαίωση
lasme-dorsey-galatasaray

Στη… χρονοκάψουλα κι ο Στεφάν Λάσμε. Το 2012 άργησε να πει “ναι” στον Παναθηναϊκό, έκανε τραγικό ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά στη συνέχεια ήταν κινητήριος μοχλός του “τριφυλλιού“. Ο τρόπος καθοδήγησης από τον Πεδουλάκη, οι πάσες ακριβείας του Διαμαντίδη, ανέβασαν το κασέ του κι οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν.

Στην Τουρκία δεν είχε ανάλογη απόδοση, η καριέρα του… έκανε βουτιά, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, που με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ οδήγησε τη Γαλατάσαραϊ στην κατάκτηση του Γιούροκαπ!

Η… επιστροφή
aek-kosmos-oaka-laos-opadoi

Στη μηχανή του χρόνου και η ΑΕΚ! Ήταν Μεγάλη Τετάρτη (20 Απριλίου 2011) όταν η “Ένωση“, παρά τη νίκη επί του Πανιωνίου (76-68), υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία.

Φέτος Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου 2016) η “Βασίλισσα” εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά των πλέι οφ, νικώντας τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (61-54).

Πηγή: Live Sport

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…