Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Η ερυθρόλευκη ρουτίνα των ημιτελικών

Η ερυθρόλευκη ρουτίνα των ημιτελικών

741487

lojeski-aek-olympiacos

Η 27η ομάδα σε σύνολο 48 σειρών στην ιστορία των ημιτελικών των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που πέρασε με 3-0 στους τελικούς έγινε ο Ολυμπιακός μετά την επικράτηση του επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Σε 28 σειρές “best of five” όπως αυτή, ο Ολυμπιακός είναι πλέον η 17η ομάδα που πέρασε με “σκούπα”. Ήταν η 8η φορά που οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν με 3-0 στους τελικούς των πλέι οφ ενώ θα βρίσκονται εκεί για 11η συνεχόμενη χρονιά και 19η συνολικά μετά το 1992.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έφτασε τους 70 αγώνες ημιτελικών στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και μετράει πλέον 53 νίκες και 17 ήττες.

Αυτή ήταν η 15η φορά σε σύνολο 17 ημιτελικών σειρών στις οποίες είχε το πλεονέκτημα της έδρας και πέρασε στους τελικούς. Δεν τα κατάφερε μόνο το 1998 και το 2000. Και στις δύο περιπτώσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη ο Ολυμπιακός έγινε η 40ή ομάδα σε σύνολο 47 σειρών –αφού είναι σε εξέλιξη εκείνη του Παναθηναϊκού με τον Άρη– που έχοντας το πλεονέκτημα έδρας πέρασε στους τελικούς.

hackett-aek-olympiacos Ως προς τα επιμέρους ομαδικά στατιστικά του 3ου ημιτελικού για τον Ολυμπιακό….

Οι πρωταθλητές έκαναν την ολική επαναφορά στην τελευταία περίοδο χάρη στο εντυπωσιακό 34-14 που σημείωσαν, μένοντας μόλις έναν πόντο μακριά από την κορυφαία φετινή επίδοση που παραμένει εκείνη των 35 πόντων που είχε σημειώσει η Καβάλα στην 4η περίοδο του εκτός έδρας αγώνα της με την Κηφισιά.

Η ευστοχία των ερυθρόλευκων στα τρίποντα ήταν καθοριστική. Έχοντας 12/24 τρίποντα σημείωσαν την κορυφαία εκτός έδρας επίδοση τους σε ποσοστό αφού είχαν 44% (11/25) στο παιχνίδι του Λαυρίου.

Στον αντίποδα ο σημερινός Ολυμπιακός σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα 15 αμυντικά ριμπάουντ του –είχε 20 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο– και αρνητικό ρεκόρ ως προς τα παιχνίδια μακριά από το ΣΕΦ με τα 24 συνολικά ριμπάουντ του –είχε 25 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Σημειώνοντας 34 πόντους στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός σημείωσε και ρεκόρ περιόδου καθώς το προηγούμενο του ήταν εκείνο της πρώτης περιόδου του εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα όταν σημείωσαν 33.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…