Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Οι ατάκες του Ομπράντοβιτς και οι χαμελαίοντες του Ιτούδη

Οι ατάκες του Ομπράντοβιτς και οι χαμελαίοντες του Ιτούδη

euroleague 1

euroleague

Βερολίνο, αποστολή
psarakisΠραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τελικού του Final Four της Euroleague, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη να αναφέρονται στην αυριανή (15/5) μονομαχία τους, αλλά και στην εξαιρετική σχέση τους.

“Φυσικά είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στον τελικό για πρώτη φορά με τη Φενέρ. Ξέρω πως οι οπαδοί μας θα σταθούν στο πλευρό μας. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ. Είναι σπουδαία ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ και έχει σπουδαίο προπονητή. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”, δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

Για το παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα:
“Είχαμε στόχο να παίξουμε παράταση, ειδικά ο Μπογκντάνοβιτς. Του άρεσε τόσο πολύ απλά έπαιξε καλά μόνο στην παράταση (γέλια). Δεν παίξαμε όπως κάναμε σε όλη τη σεζόν. Η Λαμποράλ έπαιξε καλά, ο Μπουρούσης ήταν καταπληκτικός. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος θα έχει αυξημένες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο”.

Για τον Κώστα Σλούκα:
“Έχει κίνητρο ο Σλούκας. Πήρε την απόφαση να έρθει για αυτό το λόγο. Δούλεψε σκληρά, έχει κίνητρο ξέρει τι χρειάζεται και με την εμπειρία του αφού έχει παίξει ήδη τελικούς. Πιστεύω θα μας βοηθήσει ο Κώστας”.

Ο “Ζοτς” πρόσθεσε ακόμα: “Η ΤΣΣΚΑ παίζει με τον Χάινς στο 5. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνά τους και εν συνεχεία ψάχνουν να βρουν σκορ με γρήγορο ρυθμό. Χρησιμοποιούν πολλά τρικ και δεν υπάρχει κάποια μυστικό. Εμείς πρέπει να έχουμε ισορροπία. Θέλουμε να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό του”.

– Tο κίνητρό του, μετά από τόσες επιτυχίες:
“Αγαπώ τη δουλειά μου και δεν έχω πρόβλημα να βρω κίνητρο. Κάθε προπόνηση, κάθε φορά στο γραφείο μου. Εξηγώ στον κόσμο πως κάνω δουλειά το χόμπι και με πληρώνουν αδρά. Τι άλλο να ζητήσω; Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι να κάνουν αυτό που αγαπούν και να πληρώνονται καλά. Όταν αποσυρθώ θα ήθελα να ανοίξω ένα μπιτς μπαρ. Εχω έναν καλό φίλο στην ηλικία μου και κάποια μέρα θα το κάνουμε”.

– Πώς θα σταματήσει τους Ντε Κολό – Τεόντοσιτς:
“Δύσκολο να σταματήσει το σκορ του Ντε Κολό, δύσκολο να σταματήσει τη δημιουργία του Τεόντοσιτς. Ο Μίλος παίζει πανέξυπνα, αναγνωρίζει το παιχνίδι τέλεια. Με ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε…”.

Για τους φίλους της Φενέρ:
“Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί. Αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ομάδας, Πάντα είναι δίπλα μας και θυμάμαι τον Νοέμβριο πολλοί μας περίμεναν και μας ρωτούσαν για τα εισιτήρια που είχαν προμηθευτεί από τότε για το Final Four. Μας εμπιστεύονται κι εμείς έχουμε έναν ακόμη λόγο να παλέψουμε αύριο. θα παίξουμε για μας, για την ομάδα και για τους οπαδούς μας. Τους ευχαριστώ από καρδιάς”.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι. Για να βρεθούμε εδώ χρειαστήκαμε πολύ καιρό. Δεν παίξαμε φέτος με τη Φενέρ σε καμία φάση της διοργάνωσης. Περιμένουμε δύσκολο τελικό. Η Φενέρ είναι σπουδαία ομάδα, διαθέτει εκπληκτικό ρόστερ και φυσικά σπουδαίο προπονητή. Έχουμε την επιθυμία, ξέρουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι.

Είμαστε η μόνη ομάδα που μας λείπει παίκτης. Οι άλλοι παίκτες κάλυψαν το κενό του Φρίλαντ. Οι παίκτες που ήταν υγιείς μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ. Στον τελικό θα υπάρχουν καλά και κακά διαστήματα, αλλά είμαι αισιόδοξος πως όποιος πατήσει στο παρκέ θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Ό,τι έγινε στο παρελθόν, μένει στο παρελθόν. Η Φενέρ έχει δύο συνεχόμενα Final Four, αλλά κι εμείς παίζουμε καλά. Βρισκόμαστε όμως στο παρόν και θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Για να γράψουμε ιστορία πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και επιθετικοί. Στον τελικό και οι δύο ομάδες θέλουν να νικήσουν”.

Για τη σχέση του με τον Ομπράντοβιτς, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποστήριξε: “Ξέραμε πως θα δεχόμασταν ερωτήσεις για τη σχέση μας με τον Ζέλικο. Το ματς είναι μεταξύ Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ. Όταν βρεθήκαμε με τον Ζέλικο υπήρχαν αμφιβολίες όπως σε όλες τις σχέσεις της ζωής. Έπρεπε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη. Γνωριστήκαμε το 1993 σε ένα τουρνουά και έκτοτε κρατήσαμε επαφή. Το 1999 με κάλεσε και δέχτηκα την πρόταση να συνεργαστώ μαζί του αντί να πάω στην ΜΕΝΤ. Σημαντική στιγμή ο τίτλος το 2002 στη Μπολόνια, μείναμε 15 λεπτά στα αποδυτήρια, όχι στο μπάνιο. Ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή της σχέσης μας”.

Στην ίδια ερώτηση ο Ομπράντοβιτς είπε: “Το 1999 πήρε μάλλον λάθος απόφαση από ό,τι φαίνεται. 13 χρόνια από τη ζωή μας. Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά ως κανονικό προπονητή όπως είναι σήμερα”.

O Ιτούδης αναφέρθηκε και στους φίλους της Φενέρμπαχτσε: “Το γήπεδο θα είναι κίτρινο και μπλε. Όποτε παίξαμε με οπαδούς αντίπαλης ομάδας, παίξαμε πολύ καλύτερα”.

Για το πώς θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, κατέληξε: “Είμαστε χαμαιλέοντες. Προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικά ανάλογα με το τι μας δίνει ο αντίπαλος. Κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Η Φενέρ παίζει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά σχήματα. Παίζουν διαφορετικές άμυνες. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τελικού και πρέπει να βρούμε τρόπο να απαντήσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…