Galis for president

galis new1

galis-new1

Το όνομα του Νίκου Γκάλη είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης να δώσει το όνομά του στο ΟΑΚΑ. Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, αλλά -όταν το πρότεινε ο Γιώργος Λιάνης– εναντιώθηκε ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Οι δρόμοι των δύο πάντα τέμνονται (στον ίδιο χώρο κινούνται, άλλωστε), όμως ενδέχεται σύντομα να διασταυρωθούν.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι του μπάσκετ, που συζητούν καιρό τώρα ότι ο Νίκος Γκάλης δεν αρκεί να είναι η… χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, αλλά πρέπει να έχει ενεργό ρόλο, καθώς έχει πολλά να προσφέρει στο άθλημα. Γι΄ αυτό και τον πιέζουν να ασχοληθεί με τα κοινά του αθλήματος.

Ο ίδιος, πάντα χαμηλών τόνων, προτίμησε να είναι εκτός, να απολαμβάνει την οικογενειακή γαλήνη και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου. Τελευταία, όμως, λόγω του ότι η διοίκηση της ΕΟΚ είναι “γερασμένη” (όχι μόνο βιολογικά, αλλά και σε ιδέες), η πίεση έχει γίνει ασφυκτική, προκειμένου να αποφασίσει ο Νικ να κατεβεί για πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Μια θέση που όχι μόνο θα έπρεπε να του δοθεί εξ οφίτσιο, αλλά που έχει πολλά να προσφέρει, με την προσωπικότητα, την αντίληψη που έχει για το μπάσκετ, αλλά και την αποδοχή που έχει από τον κόσμο. Με τον Γκάλη στο τιμόνι της η ΕΟΚ μπορεί να αλλάξει, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Όλο αυτό το διάστημα, που γίνεται ο κακός χαμός ανάμεσα στη ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος λάμπει δια της απουσίας του. Ο Γιώργος Χαλβατζάκης τρέχει παντού, όντας και μέλος του Δ.Σ. του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Νίκος Λάσκαρης έχει αναλάβει τον τομέα του μάρκετινγκ, η ΕΟΚ εκπροσωπείται από τον Τάκη Τσαγκρώνη, που δεν μιλά καλά αγγλικά!

Φανταστείτε την ΕΟΚ να εκπροσωπείται από τον Νίκο Γκάλη. Ποια πόρτα δεν θα ανοίξει γι΄ αυτόν τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, ποιος ξένος παράγοντας (όσο ψηλά κι αν είναι) δεν θα θελήσει να μιλήσει, να φωτογραφηθεί μαζί του;

Φανταστείτε την ΕΟΚ να εκπροσωπείται στο εσωτερικό από τον Νικ. Ποιος πρωθυπουργός δεν θα υποκλιθεί μπροστά του, ποιος Υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα ακούσει με προσοχή τις απόψεις του; Όχι μόνο γιατί είναι ο Γκάλης, αλλά επειδή μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Το έκανε μια φορά φορώντας σορτσάκι και φανέλα. Μπορεί να το ξανακάνει με κουστούμι και γραβάτα. Γιατί ένας είναι ο Νίκος Γκάλης κι είναι πολυτέλεια για το ελληνικό μπάσκετ να τον έχει απενεργοποιημένο.

Πηγή: Sportdog

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…