Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Φεύγω χαρούμενος και γεμάτος”

“Φεύγω χαρούμενος και γεμάτος”

panathinaikos cedevita dimitris diamantidis

panathinaikos - cedevita - dimitris diamantidisΤο τελευταίο του παιχνίδι στο κλειστό “Νίκος Γκάλης” και μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού έδωσε απόψε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, ήταν ιδιάιτερα συγκινημένος, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε, πως φεύγει χαρούμενος και γεμάτος.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Σήμερα είναι μία περίεργη βραδιά για μένα και για όλη την ομάδα. Από τη μία χάσαμε ένα παιχνίδι κι έναν τίτλο. Συγγνώμη, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για την ομάδα είναι μία δύσκολη στιγμή. Για μένα είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι με στεναχωρεί, αλλά από την άλλη όταν σκέφτομαι ότι τόσα χρόνια που έπαιξα μπάσκετ και ήμουν στην ομάδα και στο άθλημα… δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω τέτοια πράγματα. Το έχω ξαναπεί ότι είμαι ευλογημένος που είμαι μέρος του μπάσκετ και του αθλητισμού. Απίστευτο αυτό που έζησα πέντε χρόνια στον Ηρακλή, μετά μου έδωσε την ευκαιρία αυτή εδώ η ομάδα. Ευχαριστώ όλους για τη δυνατότητα που μου έδωσαν και με βοήθησαν.

Αυτά τα δώδεκα χρόνια στον Παναθηναϊκό έζησα απίστευτες στιγμές. Εύχομαι κάθε αθλητής να το ζήσει κι αυτός αν έχει τη δυνατότητα. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη, τον ευχαριστώ εκ μέρους όλης της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα, συνεχίζει, είναι δύσκολη στιγμή αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι. Σας ευχαριστώ και σας. Είναι η τελευταία φορά που σας βλέπω. Εύχομαι να είστε καλά μόνο υγεία”.

Για την απόφαση να αποσυρθεί: “Αυτό θα το καταλάβω τον Αύγουστο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ότι εγώ θα σταματήσω. Θα το συνειδητοποιήσω με τον καιρό. Το είχα σκεφτεί και είχα βάλει τα πράγματα κάτω και το είχα πει. Οι τρεις πιο όμορφες στιγμές στην καριέρα μου. Η φανέλα της εθνικής ομάδας είναι η ύψιστη τιμή που μπορείς να νιώσεις. Διακρίσεις με την εθνική ομάδα είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί. Τρομερές επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό. Έκανα φιλίες και γνώρισα κόσμο που δεν θα μπορούσα να τον γνωρίσω καν. Συναναστράφηκα με ανθρώπους και παίκτες παγκοσμίου φήμης. Θεωρώ ότι οι στιγμές που έχω ζήσει με την εθνική και τον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη στιγμή μου. Αισθάνομαι χαρούμενος και γεμάτος που τελείωσα την καριέρα μου και είμαι υγιής. Πρόσφερα όσα μπορούσα να προσφέρω”.

Για το ποια λέξη θα χρησιμοποιούσε για τον εαυτό του: “Δεν μπορώ να σου πω μία λέξη, δεν μπορώ να σου απαντήσω με μία λέξη. Αφοσιωμένος, ευλογημένος, τυχερός. Να έχουμε υγεία και να καταλάβουμε πως είναι η ζωή. Χαρά ήττα αλλά ο αγώνας είναι αλλού”.

Για την πολιτισμένη ατμόσφαιρα και το ύφος των τελικών κι αν τον κάνει χαρούμενο: “Το φυσιολογικό θα ήταν να έγινε αυτό που έγινε σε αυτούς τους τελικούς. Οι ομάδες μέσα στο γήπεδο θέλουν να κερδίσουν. Ο καθένας για την ομάδα του αλλά απ’ έξω όταν θα τελειώσει το ματς κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει. Το φυσιολογικό είναι αυτό. Να τελειώσουμε και να δώσουμε συγχαρητήρια”.

Τι είναι αυτό που τον φρενάρει από το να συνεχίσει το μπάσκετ: “Τα παιδιά μου, τα δύο μου παιδάκια”.

Πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτόν να παίζει και να τον παρακαλάνε να μείνει: “Για μένα δεν ήταν δύσκολο. Εγώ έπαιζα και δεν τελείωσε τη μέρα που ανακοίνωσα την αποχώρησή μου. Τελειώνει σήμερα. Δεν υπήρχε πίεση, ήμουν συγκεντρωμένος, έπαιζα, έκανα προπόνηση. Δεν σκεφτόμουνα διαφορετικά. Δεν είχα δεύτερη σκέψη ότι θα τελειώσω. Έκανα τη ρουτίνα μου αυτό που έκανα τόσα χρόνια. Τώρα δεν έχω δεύτερες σκέψεις”.

Για το αν του έχει μείνει κάποιο παράπονο από την καριέρα του: “Δεν έχω κανένα παράπονο, φεύγω γεμάτος. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Είμαι ευτυχισμένος και χαρούμενος και χαμογελαστός”.

Για το ποιο ματς θα ξαναέπαιζε: “Τον τελικό του 2006 στην Ιαπωνία”.

Για την κίνηση του Αγγελόπουλου να του πει να συνεχίσει: “Δεν το φανταζόμουν. Φεύγω χαρούμενος, για μένα είναι τιμή να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχω προσφέρει στο μπάσκετ. Έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στο μπάσκετ. Θα συνεχιστεί αυτό καθώς έχει μέλλον”.

Για το αν θα μείνει στην Καστοριά: “Είναι η πόλη μου θα πηγαίνω πιο συχνά”.

Για το μέλλον του: “Σίγουρα δεν θα γίνω προπονητής. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου”.

Για το αν σταμάτησε νωρίς από την Εθνική: “Για όλες μου τις αποφάσεις ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του. Όταν παίρνω μία απόφαση τα βάζω κάτω και τα ζυγίζω όλα”.

Για όταν μεγαλώσουν τα παιδιά του ποιο παιχνίδι θα έβλεπε μαζί τους: “Αν θέλανε να δουν τα παιδιά μου τον μπαμπά τους, θα τους βάλω να δουν τον μπαμπά τους. Αν θέλουν να δουν το Lion King που τους βάζω τώρα θα το δουν αυτό”.

Για το τι σκέφτηκε στο σουτ του Σπανούλη στο τέλος: “Σκέφτηκα ότι δεν το χάνεις ρε Βασιλάρα (σ.σ. γέλια) για να πάμε σε πέμπτο παιχνίδι. Έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης και έχει ποιότητα και ικανότητα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…