Κεντρική Διεθνή Ελπίδες “ανακωχής”

Ελπίδες “ανακωχής”

fiba europe logo

fiba-europe-logo

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIBA στο Μόναχο ολοκληρώθηκε και το πόρισμα αυτής, άφησε υποσχέσεις για πιθανή ανακωχή. Αρχικά, οι εξηγήσεις των Ομοσπονδιών -που αποφάσισαν να πάρουν το μέρος της FIBA– κρίθηκαν αποδεκτές, ενώ στη συνέχεια υπογραμμίστηκε η θέληση για συνέχιση των συζητήσεων με την Ευρωλίγκα, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

“Η FIBA εξέτασε τις απαντήσεις των 16 ομοσπονδιών που είτε είχαν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων είτε είχαν προειδοποιηθεί για αυτή την πιθανότητα. Οι 16 ομοσπονδίες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις αποφάσεις της FIBA Europe απέναντι στις πρακτικές της ECA που πλήττουν τον ανταγωνισμό. Θα σταλεί μια πλήρης έκθεση στην κεντρική επιτροπή της FIBA Europe για την επόμενη συνεδρίασή της, στο Δουβλίνο στις 27 Μαΐου.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της FIBA Europe έχει αποφασίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε εβδομαδιαία βάση και εκφράζει την ελπίδα να συνεχιστούν οι συζητήσεις με την ECA μετά τη γενναιόδωρη συμβιβαστική πρόταση που έκανε για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η FIBA Europe εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Basketball Champions League και την ικανοποίησή της για την προετοιμασία εν όψει της πρώτης της σεζόν, κάτι που προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό των συλλόγων (69) και των χωρών (19) που εκπροσωπούνται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…