Κεντρική NBA Έγραψαν ιστορία οι Ράπτορς (vids)

Έγραψαν ιστορία οι Ράπτορς (vids)

KyleLowry

kyle-lowryΟι Ράπτορς προκρίθηκαν -για πρώτη φορά στην ιστορία τους- στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Το Τορόντο, πραγματοποιώντας καταπληκτική τέταρτη περίοδο, επικράτησε 116-89 της Χιτ στο “Air Canada Center” κι έκανε το 4-3 στην ημιτελική σειρά.

Οι Ράπτορς θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Καβαλίερς, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται, την ερχόμενη Τετάρτη (18/05, 03:30), στο Κλίβελαντ.

Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική έως και το τρίτο δωδεκάλεπτο (86-78). Στην τελευταία “πράξη” του παιχνιδιού, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί, καθότι πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 30-11 και “καθάρισαν” το ματς.

Τούτη η νίκη φέρει (και) την… “υπογραφή” του Κάιλ Λόουρι, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 35 πόντους, 9 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Άξιοι συμπαραστάτες του, δε, αποτέλεσαν οι ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (28 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Μπίσμακ Μπιγιόμπο (17 πόντοι, 16 ριμπάουντ).

Το Μαϊάμι, στον αντίποδα, χρησιμοποίησε -κατά μείζονα λόγο- κοντά σχήματα (όπως και στο έκτο παιχνίδι). Οι φιλοξενούμενοι, άλλωστε, στερήθηκαν των υπηρεσιών των Ουάιτσαϊντ και Μπος (σ.σ.: αμφότεροι είναι τραυματίες), ενώ δεν επιστρατεύθηκαν οι Στούντεμαϊρ και Χάσλεμ. Το Τορόντο, ως εκ τούτου, “μάζεψε” 20 περισσότερα ριμπάουντ (50/30, 20 επιθετικά).

Από την πλευρά των ηττημένων, ξεχώρισαν οι Γκόραν Ντράγκιτς (16 πόντοι, 7 ασίστ) και Ντουέιν Ουέιντ (16 πόντοι), με τον “Flash” να ξεπερνά τον Τζον Χάβλιτσεκ στην 11η θέση των σκόρερ των σκόρερ στην ιστορία των πλέι οφ του NBA.

Παρακολουθείστε τα καλύτερα στιγμιότυπα

Απολαύστε την παράσταση των Λόουρι και ΝτεΡόζαν

Το Τοπ-5 της βραδιάς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…