Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές εκτός έδρας εμφανίσεις του, ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από το ΣΕΦ, επικράτησε με 83-81 του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Basket League και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι “πράσινοι” έκαναν το 1-0, πανηγυρίζοντας μία νική που σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να κρατάει χαμηλούς τόνους εν όψει της συνέχειας.
Το διπλό στο ΣΕΦ έφερε ξεκάθαρα την υπογραφή του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος διάβασε άψογα το παιχνίδι του Ολυμπιακού και είχε απαντήσεις σ’ όλα τα προβλήματα που του έβαλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
Ο “Άρτζι“, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Σάσα Τζόρτζεβιτς, βασίστηκε στους Έλληνες παίκτες της ομάδας (άφησε στον πάγκο Ραντούλιτσα και Ουίλιαμς), οι οποίοι μαζί με τον Φελντέιν και τον Γκιστ, τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.
Το διπλό είχε… γαλανόλευκο χρώμα, με τον Νικ Καλάθη να πραγματοποίει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις (16π. 8ριμπ., 8ασ.) του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τον Αντώνη Φώτση (13π.) να μένει περισσότερο χρόνο (32:45) απ’όλους στο παρκέ και να εκτελεί τον Ολυμπιακό από την περιφέρεια, τον Νίκο Παππά (10π.) να μπαίνει για 10 λεπτά στο παιχνίδι και να είναι πολύ θετικός, αλλά και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να προσθέτει ακόμα μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, από όταν ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας ο Πεδουλάκης.
Ο νεαρός φόργουορντ αποτελεί την ήρεμη δύναμη του Παναθηναϊκού, κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ και είναι σχεδόν πάντα θετικός. Στο ΣΕΦ αγωνίστηκε για σχεδόν 14 λεπτά, μετρώντας 4 πόντους (2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Αν δεν είχε χρεωθεί, δε, γρήγορα με φάουλ, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα τον άφηνε ακόμα περισσότερο χρόνο στο παρκέ, γνωρίζοντας καλά τι μπορεί να του δώσει ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων.
Ιδιαίτερη μνεία, φυσικά, πρέπει να γίνει στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στο “κομπιούτερ” του Παναθηναϊκού, το οποίο έκανε… μάγκες επτά φορές τους συμπαίκτες του, πέτυχε ένα σπουδαίο τρίποντο, όταν η μπάλα “έκαιγε”, και γενικότερα είχε καθαρό μυαλό καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, βοηθώντας το “τριφύλλι”, όταν “κολλούσε” στην επίθεση.