Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Α' ΕΣΚΑ Διαμαρτύρεται η Πεύκη

Διαμαρτύρεται η Πεύκη

Κορασίδες

Basketa14

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με τον Διαγόρα έχει η Πέυκη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Πεύκης, διαμαρτύρεται έντονα και καταδικάζει την απαράδεκτη διαιτησία του εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκης στις 16-05-2016, για αγώνα Play off β’ φάση, της  α’ κατηγορίας ανδρών της ΕΣΚΑ. Ιδιαίτερα καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά του διαιτητή Ανδρικόπουλου Γεωργίου, ο οποίος με τα σφυρίγματά του εκνεύρισε τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας, δίδοντας αστήρικτες τεχνικές ποινές, παρά πολλά φάουλ, χωρίς λόγο και αιτία, με αποτέλεσμα να είναι υπεύθυνος για την έκβαση του αγώνα και για την αλλοίωση του αποτελέσματος.

Σχεδόν ίδια συμπεριφορά είχε και η διαιτητής Τσαρούχα Βάσω. Όλα συνέβησαν ακόμα και πριν από την έναρξη του αγώνα,
όταν ο β΄ διαιτητής Ανδρικόπουλος απευθύνθηκε στον υπογράφοντα Πρόεδρο της ομάδος, υποδεικνύοντας απαραδέκτως να μη βιντεοσκοπήσει τον αγώνα. Με την έναρξη του αγώνα σφύριξε ανύπαρκτη τεχνική ποινή στον παίκτη Γαπκιάδη Γιάννη, αργότερα φάουλ και ταυτόχρονα τεχνική ποινή και αποβολή στον παίκτη Μπαρμπαρη, ενώ προηγουμένως είχε δοθεί τέταρτο ανύπαρκτο φάουλ στον παίκτη μας
Τσιουμπρη.

Η εξέδρα πολλές φορές αποδοκίμασε τους διαιτητές, στη συνέχεια σφαγίασαν την ομάδα μας, την εκνεύρισαν, με αποτέλεσμα, να χάσει το ρυθμό της και να τεθεί εκτός παιχνιδιού. Πρέπει να
αναφερθεί ότι με τη λήξη του αγώνα, όταν ένας παίκτης της ομάδας μας (Κορωνίδης) διαμαρτυρήθηκε στη διαιτητή Τσαρούχα Βάσω, η διαιτητής αδιαφόρησε να απαντήσει σε ερώτησή του, απαξιώνοντάς τον, απώθησε άθελά της τον παίκτη στην προσπάθειά της να μεταβεί προς τη γραμματεία και έτσι δημιουργήθηκε παρεξήγηση μεταξύ των δύο (διαιτητή και παίκτη), αλλά και γενικότερη ένταση.

Τέλος αναφέρουμε, ότι τιμούμε και σεβόμεθα τους διαιτητές, ουδέποτε έχουμε δημιουργήσει θέμα, αλλά καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των διαιτητών, ιδιαίτερα του Ανδρικόπουλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για
την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα. Από τον α΄ διαιτητή Καλδιρη Αργύριο δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο παράπονο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι παράγοντες και οι αθλητές δεν είμαστε αντίπαλοι των διαιτητών και θα θέλαμε άψογη συμπεριφορά και συνεργασία και να μη θεωρούν κάποιοι διαιτητές (ευτυχώς λίγοι) τον εαυτό τους “καρδινάλιο” με απαράδεκτη συμπεριφορά. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία, γιατί χωρίς την ύπαρξη κάποιων “ρομαντικών” παραγόντων, δε θα υπάρχουν ομάδες και επομένως αγώνες.

Δεν μας αρμόζει, αλλά ούτε υποδεικνύουμε κάτι. Όπως σεβόμαστε τους διαιτητές, θα θέλαμε σεβασμό προς όλους μας (παίκτες καιπαράγοντες). Με την ευκαιρία αυτή ζητάμε εξαίρεση από όλους τους αγώνες της ομάδος μαςτου διαιτητή Ανδρικόπουλου Γεωργίου. Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική φορά και δεν αφορά σε διαιτητικά λάθη, που είναι εύκολο να γίνουν, αλλά για τη συμπεριφορά του. Ο διαιτητής αυτός είχε αποβάλλει παράγοντα της ομάδος μας από τον πάγκο, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αιτιολογία.

Είχε συμβεί στον αγώνα Α.Ο.Κ. Χαλάνδρι – Α.Ο. Πεύκης στον α΄ γύρο. Σε ερώτηση γιατί στέλνει παράγοντα στην εξέδρα, δεν απάντησε, με αποτέλεσμα να μειώνεται η προσωπικότητά μας και να υπάρχουν δυσμενή σχόλια από την εξέδρα. Όταν παραλάβαμε το φύλλο του αγώνα διαπιστώσαμε ότι είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο, επειδή δήθεν βιντεοσκοπούσε τον αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Από την ΚΑΠ στα Μελίσσια ο Παρασκευόπουλος (pic)

Τα Μελίσσια ανακοίνωσαν την απόκτηση του Βασίλη Παρασκευόπουλου Σε μία σημαντική μεταγραφι…