Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχει και πέμπτο παιχνίδι”

“Δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχει και πέμπτο παιχνίδι”

742420

spanoulis-papapetrou-printezis-olympiacos-panathinaikos-sef

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 77-72 στον τρίτο τελικό της σειράς των πλέι οφ της Basket League και θέλει ακόμα μία νίκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Ιώαννης Παπαπέτρου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ξεκαθάρισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να κερδίσει για τρίτο σερί παιχνίδι τον Παναθηναϊκό και να σηκώσει το πρωτάθλημα στην έδρα του “αιωνίου” αντιπάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το “κλειδί” της νίκης, που ήρθε με ανατροπή: “Μείναμε συγκεντρωμένοι για όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά κάναμε και λάθη, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ εξαιτίας αυτών. Στο τελευταίο δεκάλεπτο νομίζω πως, εάν και ήμασταν πίσω με 7 πόντους, δείξαμε καρδιά, βγάλαμε μερικές καλές άμυνες, βάλαμε μεγάλα καλάθια κι έτσι γυρίσαμε το παιχνίδι και πήραμε το προβάδισμα”.

Για την προσωπική απόδοσή του: “Ο καθένας βοηθάει όσο μπορεί. Ο καθένας δίνει το μάξιμουμ, κάνει ό,τι παραπάνω μπορεί. Νομίζω πως κι εγώ, με τη σειρά μου προσπάθησα να δώσω το καλύτερο που μπορούσα. Όλη η ομάδα και όλα τα παιδιά, ο καθένας από τη δική του πλευρά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση βοήθησαν κι αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Για το εάν πλέον ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τον τίτλο: “Κάναμε μόνο το 2-1. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Νομίζω πως απλά προηγούμαστε και δεν έχει τελειώσει η σειρά. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να πάμε να τελειώσουμε τη σειρά στο επόμενο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ”.

Για το εάν πιστεύει στο δεύτερο διαδοχικό “διπλό” στο “Νίκος Γκάλης”: “Εάν δεν το πιστεύαμε, δεν θα κατεβαίναμε να παίξουμε. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά στο επόμενο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχει και πέμπτο παιχνίδι. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα να τελειώσουμε τη σειρά τώρα”.

Για το εάν έχει, κατά την άποψή του, βαρύνουσα σημασία να κατακτήσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού: “Όπου και να το πάρεις είναι τίτλος, είναι πρωτάθλημα! Νομίζω πως θέλουμε να το πάρουμε κατ’ αρχάς και νομίζω πως αυτό που λες είναι μια καλή πρόκληση για εμάς για να προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα μέσα στο ΟΑΚΑ και να στεφθούμε πρωταθλητές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…