Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Χρωστάω τον τίτλο στον Ομπράντοβιτς!” (vid)

“Χρωστάω τον τίτλο στον Ομπράντοβιτς!” (vid)

itoudis nando de colo

itoudis - nando de colo

Φανερά συγκινημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Φενέρμπαχτσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Έλληνας τεχνικός μεταξύ άλλων ανέφερε, πως χρωστάει τα πάντα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και όσα έμαθε δίπλα του, ενώ αφιέρωσε το τρόπαιο στην κόρη του Αλεξάνδρα που έχει αύριο (16/5) τα γενέθλια της.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Δεν βρίσκω έξυπνες λέξεις για να κάνω όμορφες δηλώσεις. Τα λόγια πολλές φορές δεν μπορούν περιγράψουν τις στιγμές. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για το επίτευγμά τους και το αφιερώνω στον Αντρέι Βατούτιν. Είναι απίστευτο. Αφιερώνω το τρόπαιο στους φιλάθλους που ήταν εδώ και όσους παρακολούθησαν τον τελικό από την τηλεόραση. Αυτό το τρόπαιο είναι η περηφάνια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μίλησα με όλους τους παίκτες μου για τους κάνω να καταλάβουν το τι πέτυχαν, καθώς είναι πρωταθλητές Ευρώπης.

Είχα πει στον Ντε Κολό και στον Τεόντοσιτς πως πρέπει να το πάρουμε. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον κ. Βατούτιν. Τα καταφέραμε. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθειά μας. Είχαμε δύσκολες στιγμές, αλλά τα καταφέραμε”.

Τέλος σε ερώτηση για το τι είπε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σημείωσε μεταξύ άλλων πως “είναι καταπληκτική προσωπικότητα. Του είπα πως δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εκείνον. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου”.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

“Αν υπάρχουν θέματα… κατάρας, ξορκίστηκαν. Είχαμε ένα μείγμα παικτών με άπειρους και έμπειρους παίκτες. Η εμπειρία γράφτηκε με παίκτες όπως ο Χριάπα και ο Τεόντοσιτς στο παρκέ. Είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες μου. Όλη η σεζόν ανήκει σε όλους. Είμαι περήφανος για το management, τον κύριο Βατούτιν και όλους. Θα φανώ υπερόπτης ίσως, αλλά δεν φοβήθηκα όταν γύρισε η Φενέρ το ματς. Μιλήσαμε, είδαμε πώς πρέπει να χτυπήσουμε. Είδα την “φωτιά”. Δεν το χάναμε αυτό το τρόπαιο. Ήμουν στον πάγκο τον άλλο με τον κόουτς Ζέλικο, όταν ήμασταν στο +23 το 2009. Δεν παίζει περίεργα παιχνίδια η δουλειά;

Είμαι πολύ περήφανος για τους συνεργάτες που έχω, για όλους. Ήμασταν πολύ ήρεμοι, βγάλαμε ηρεμία και σιγουριά. Θέλαμε να είμαστε συνέχεια στη δράση. Για μεγάλο διάστημα, πιστέψαμε και υποστηρίξαμε ο,τι κάναμε όλη τη σεζόν. Γι’ αυτό πολλοί μας είχαν χρίσει φαβορί”.

Για όσα είπε με τον «Ζοτς» μετά τη λήξη του αγώνα, δήλωσε: “Είπα στον Ζέλικο, από την καρδιά μου, ότι αυτό το τρόπαιο ανήκει και στον ίδιο, σε μεγάλο ποσοστό. Ξέρω ποιος είμαι, πατώ καλά στη γη και ξέρω ότι δεν θα ήμουν εδώ, χωρίς εκείνον και όσα ζήσαμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…