Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Χρωστάω πολλά στον Ζέλικο”

“Χρωστάω πολλά στον Ζέλικο”

itoudis bartzokas

itoudis-bartzokas

Ο Δημήτρης Ιτούδης ευχήθηκε να συναντήσει στον τελικό τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα.

“Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είναι τιμή μας. Ότι συνέβη στο παρελθόν συνέβη. Οπότε πρέπει να δούμε τι έχουμε μπροστά μας. Ο ημιτελικός είναι σαν τελικός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και σε ομαδικό πνεύμα. Όλοι εδώ έχουν εμπιστοσύνη. Πρέπει οπότε να κάνουμε τα μικρά πράγματα, τις λεπτομέρειες για να πετύχουμε”, τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είπε: “Τον ρώτησα κάποια πράγματα επί προσωπικού. Είναι γνωστό. Έχουμε ξεχωριστή σχέση. Είναι ο μεγάλος μου αδερφός. Του χρωστάω πολλά για την καριέρα μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω με σπουδαίους παίκτες και σε μια σπουδαία ομάδα. Εύχομαι να είμαστε αντίπαλοι στον τελικό”.

Για την Κουμπάν: “Είναι σημαντικό για το ρώσικο μπάσκετ που υπάρχουν δύο ομάδες. Δέιχνει πόσο δύσκολη διοργάνωση είναι η VTB, Ο κόσμος λέει ότι παίζουν ωραίο μπάσκετ και κινούν τη μπάλα.Οι ψηλοί τους παίζουν στην περιφέρεια. Και αυτό είναι πρόβλημα. Είναι αποτελεσματικοί και σε φάσεις με μια πάσα. Δουλεύουμε σ’ αυτή τη λογική. Πως θα σταματήσουμε τους δημιουργούς τους. Εχουν πολύ καλή χημεία. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι”.

Για τους πολλούς τραυματισμούς: “Έχουμε πάιξει πολλά ματς με προβλήματα. Είχα πει και στον Κάιλ μετά το ματς με τη Μπαρτσελόνα. Αν μου ζητήσεις την καρδιά μου, θα στη δώσω. Αυτό αξίζεις με τον τρόπο που παίζεις. Έτσι είναι οι ομάδες. Παίκτες κάνουν ένα βήμα μπροστά. Έχουμε παίξει χωρίς τον Νάντο. Δείχνει την θέληση τους. Το δεύτερο φάιναλ-φορ για μένα, είναι σπουδαίο”.

Από την πλευρά του, ο Νάντο Ντε Κολό πρόσθεσε: “Η άμυνα κερδίζει τα πρωταθλήματα, οπότε είναι καλό που έχουμε τον καλύτερο αμυντικό της διοργάνωσης. Έχουμε καλούς επιθετικούς παίκτες, αλλά και ικανότητα στην άμυνα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να μείνουνε ενωμένοι, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να είμαστε επιθετικοί. Όλα τα ματς για μας είναι τελικός”.

“Είναι μεγάλη τιμή για μας που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μόλις η 2η χρονιά της ομάδας στη διοργάνωση. Πριν δύο λεπτά ο Ζέλικο ρώτησε εμένα και τον Βέλιμιρ “τι κάνουμε εδώ αφού η ΤΣΣΚΑ έχει τον καλύτερο αμυντικό και τον MVP”. Για μένα ήταν δύσκολο να χτίσουμε μια ομάδα με αμυντικά χαρακτηριστικά, ειδικά στη Ρωσία που υπάρχει ένας επιθετικός προσανατολισμός. Έχουμε σπουδαίους επιθετικούς παίκτες. Δεν ξέρω αν αρκεί για αυτό το φάιναλ-φορ. Πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, ειδικά απέναντι στον Κάιλ…”, ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Από τη μεριά του, ο Ντιλέινι ανέφερε: “Είμαστε κοντά με τον Ράις. Πάντα μου αρέσει να κερδίζει ο μικρός τον μεγάλο. Κανείς δεν μας πίστευε, αλλά δείτε που είμαστε εδώ. Είανι έξτρα κίνητρο που είμαστε το αουτσάιντερ. Μου αρέσει να είμαι σε τέτοιες ομάδες. Κερδίσαμε όλες τις μεγάλες ομάδες, με μια εξαίρεση (Φενέρ). Έχουμε όμως ένα σύστημα που όλοι θέλουν να βλέπουν και το ευχαριστιούνται”.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…