Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αποθέωσε τον… γκαρντ, Γιάννη Μπουρούση

Αποθέωσε τον… γκαρντ, Γιάννη Μπουρούση

140914

zeljko-obradovicΟ Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνηθίζει να επιστρατεύει το χιούμορ του στις συνεντεύξεις Τύπου. Το ίδιο έπραξε και στην εκδήλωση για το φάιναλ φορ του Βερολίνου, αποθεώνοντας τον… γκαρντ, Γιάννη Μπουρούση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

“Πολλές λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα. Όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι, σκέφτεσαι τα πάντα. Η Λαμποράλ έχει τρεις φοβερούς γκαρντ, τον Άνταμς, τον Τζέιμς και τον κύριο Γιάννη Μπουρούση. Πρέπει να τους σταματήσουμε”.

Προσέθεσε, δε, ότι: “Όλοι έχουμε έρθει εδώ με στόχο να πάμε στον τελικό και να πάρουμε τον τίτλο. Όλες οι ομάδες έχουν ικανότητα κι εμπειρία, για να τα καταφέρουν.

Οι παίκτες μου διαθέτουν μεγάλο κίνητρο. Όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι, τους άρεσε το πλάνο της ομάδας και το έδειξαν, δουλεύοντας πολύ σκληρά. Έκαναν καλές εμφανίσεις σε όλη τη σεζόν κι ελπίζω να το κάνουν και τώρα”.

Ο Γιαν Βέσελι, από την πλευρά του, υπογράμμισε: “Τις δύο προηγούμενες φορές αποκλείσθηκα στον ημιτελικό. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά. Να προσέξουμε, επίσης, τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, προκειμένου να νικήσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Σχετικά με τον κόσμο της “Φενέρ”: “Ο κόσμος ήταν σε όλη τη σεζόν μια μεγάλη βοήθεια για εμάς. Είναι πολύ ευχάριστο που και στο Βερολίνο θα τον έχουμε στο πλευρό μας”.

Αναφορικά με την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό: “Η αποθεραπεία μου πήγε μια χαρά. Έχω επιστρέψει δυνατός κι είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ”.

Ο τεχνικός της Λαμποράλ Κούτσα, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ανέφερε: “Κάναμε κάτι σπουδαίο με την πρόκρισή μας στο φάιναλ φορ. Έχουμε το όνειρό μας και θέλουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Είχαμε μια καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα και θέλουμε να πραγματοποιήσουμε το παραπάνω βήμα”.

Ο Γιάννης Μπουρούσης, τέλος, υποστήριξε: “Ο κόουτς Περάσοβιτς με έκανε καλύτερο παίκτη. Με πίεση, με παρότρυνε να δουλέψω, για να γίνω καλύτερος και να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλό. Μου έβαλε στο μυαλό το ότι μπορούμε, πως είμαι σημαντικός παίκτης και τα κατάφερε.

Για την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη. Στο τέλος κάναμε κάτι τρομερό, να είμαστε στο φάιναλ φορ κι αυτό είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία“.

Για το τι θα κάνει, αν κατακτήσει την Ευρωλίγκα: “Πολύ καλή ερώτηση, αν πάμε στον τελικό. Οπότε πρέπει να περιμένουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να νικήσουμε στον ημιτελικό και μετά θα το συζητήσουμε αυτό. Χρειάζεται λίγη υπομονή”.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο “Ζοτς” τον χαρακτήρισε πλέι μέικερ κι αν θα ξανά έπαιρνε το τελευταίο σουτ, όπως στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, το 2009, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό:

“Ευχαριστώ τον κόουτς Ομπράντοβιτς που με θεωρεί πλέι μέικερ. Ναι, πιστεύω πως, αν μου δοθεί η ευκαιρία στην τελευταία φάση, θα ξανά έπαιρνα το σουτ και δεν θα έδινα πάσα. Αποκλεισθήκαμε τότε, αλλά τουλάχιστον είμαι χαρούμενος που στη συνέχεια το πήρε μία ελληνική ομάδα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…