Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Απόρριψη συμφωνίας και υποψηφιότητα Ελλάδας

Απόρριψη συμφωνίας και υποψηφιότητα Ελλάδας

bertomeu

bertomeu

Bερολίνο, αποστολή
psarakisΤις μηδαμινές πιθανότητες συμφωνίας με τη FIBA, όσο η τελευταία κρατάει αυτή την “πολεμική” στάση, διεμήνυσε -μεταξύ άλλων- ο Τζόρντι Μπερτομέρου. Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για το Φάιναλ Φορ, επεσήμανε τις υποχωρήσεις που θα δεχόταν να κάνει η Ευρωλίγκα, ωστόσο αυτές δεν προχώρησαν καθότι οι προϋποθέσεις που είχε θέσει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν τηρήθηκαν.

“Στην συνάντηση που είχαμε και προετοιμαζόμασταν 5 μήνες, είχαμε κάθε διάθεση συζήτησης και εύρεσης μίας χρυσής τομής, δώσαμε αρκετές εναλλακτικές, αλλά τους θέσαμε σαφές ότι αν δεν σεβαστούν την ελευθερία διαπραγμάτευσης των ομάδων κι ουσιαστικά τη βούληση τους να συμμετάσχουν σε μία διοργάνωση και δεύτερον αν δεν αποσύρουν τις απειλές για ενδεχόμενες κυρώσεις, τότε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συμφωνίας” τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

“Εμείς είμαστε έτοιμοι ν’ αλλάξουμε ακόμα και το πρόγραμμα μας, να κάνουμε προσαρμογές για να σταματήσει αυτό το πολεμικό κλίμα, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε συζήτηση εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν γίνουν σεβαστές”.

Τέλος, αποκάλυψε πως “Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε ανακοινώσει την πόλη που θα γίνει το επόμενο Φάιναλ Φορ και πιθανώς και τα επόμενα δύο”.

Η επικρατέστερη πόλη είναι το Παρίσι, ωστόσο το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως η γαλλική ομοσπονδία έχει ταχθεί στο “άρμα” της FIBA, ενώ μεταξύ των υποψηφίων χωρών για τη διοργάνωση επόμενων Φάιναλ Φορ είναι και η Ελλάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…