Κεντρική Διεθνή Από τον Κολοσσό στο NBA

Από τον Κολοσσό στο NBA

james

james-kolossosΤον γνωρίσαμε από το πέρασμά του από τον Κολοσσό, όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να τον “αρπάξει” η Λαμποράλ Κούτσα. Ο λόγος για τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- θα επιχειρήσει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το προσεχές καλοκαίρι, ήτοι θα διεκδικήσει μια θέση σε ομάδα του NBA.

Ο 25χρονος πόιντ γκαρντ έχει πάρει γεωργιανό διαβατήριο, ωστόσο, δεν θα αγωνισθεί στα προκριματικά (31/08-17/09) για το Ευρωμπάσκετ του 2017. Σημειώνεται πως η Εθνική Γεωργίας, η οποία έχει στον πάγκο της τον Ηλία Ζούρο, θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο, τη Σλοβακία και την Αλβανία.

Ο Τζέιμς θα απουσιάσει, καθότι επιθυμεί να προπονηθεί ατομικά το καλοκαίρι και να βελτιωθεί περαιτέρω, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον από ομάδες του NBA. Αυτός, άλλωστε, είναι ο βασικός στόχος του!

mike-james-laboral-kutxa

Ο πρώην παίκτης του Κολοσσού είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λαμάρ, το 2012, κι αγωνίσθηκε στην ΚΚ Ζάγκρεμπ (Κροατία), στη Χάποελ Γκαλίλ (Ισραήλ), όπως και στην Ομέγκνα (ομάδα τρίτης κατηγορίας της Ιταλίας).

Στην Basket League, μάλιστα, έπαιξε στις πρώτες οκτώ “στροφές” της σεζόν 2014-’15, μετρώντας 21 πόντους (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος), 5.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ κατά μέσο όρο με τη φανέλα των “θαλασσί“.

Ο Τζέιμς, που έχει 10.7 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα, θα επιδιώξει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο φάιναλ φορ (13-15/05), για να αυξήσει τη χρηματιστηριακή αξία του, αλλά και να… “τραβήξει” τα βλέμματα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…