Κεντρική Ασίστ Shadow Αμφίβολος για Εθνική ο Πρίντεζης

Αμφίβολος για Εθνική ο Πρίντεζης

Giorgos Printezis Eurobasket Greece Hellas Ethniki Andron1

Giorgos Printezis-Eurobasket-Greece-Hellas-Ethniki Andron1

Αινιγματικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης σχετικά με τη συμμετοχή του στο προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική Ελλάδας. Μιλώντας στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τόνισε πως “όσο μπορώ θέλω να βοηθάω την εθνική ομάδα, αλλά είμαι και της άποψης πως ο παίκτης πρέπει να κάτσει ένα καλοκαίρι, ώστε αφενός να γεμίσει τις μπαταρίες του κι αφετέρου να εξελίξει το παιχνίδι του, όσο περισσότερο γίνεται”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρόκριση επί της ΑΕΚ: “Θεωρώ πως η ΑΕΚ είναι μία υποτιμημένη ομάδα, καθώς έχει πολύ καλές μονάδες και δεν είναι καθόλου εύκολο να την κερδίζεις μέσα στην έδρα της. Μπορεί στα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ να μην ήταν πολύ ανταγωνιστική, αλλά ειλικρινά τη θεωρώ μια καλή ομάδα, η οποία τώρα προσπαθεί να επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Χρειάζεται χρόνος για ένα σύνολο να μάθει να κερδίζει μεγάλους αγώνες και πρωταθλήματα. Έχω περάσει το ίδιο στάδιο με τον Ολυμπιακό το 2006 και θέλει υπομονή η επιστροφή στην ελίτ.

Καλώς η κακώς αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είναι ένα σκαλί πιο πάνω απ’ όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Όσον αφορά τώρα το τρίτο ματς της σειράς, μπήκαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στα επόμενα 15 λεπτά, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να βρει ρυθμό, ευστοχώντας σε πολλά τρίποντα κι αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται να το επαναλάβουμε. Ευτυχώς συνήλθαμε και πήραμε το διπλό, αλλά το επαναλαμβάνω ξανά, η ΑΕΚ έχει καλό ρόστερ κι αν χάναμε, δεν θα το θεωρούσα έκπληξη”.

Για τους επικείμενους τελικούς: “Οι τελικοί είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς δεν παίζει κανένα ρόλο, ούτε η φόρμα, ούτε ποια ομάδα παίζει καλύτερα στους προηγούμενους γύρους. Μία μεγάλη νίκη, ένα καλό ματς είναι ικανό ν’ ανατρέψει τις ισορροπίες κι αυτό είναι η μαγεία του μπάσκετ. Εγώ ξέρεις πως αποφεύγω να λέω ποιος είναι φαβορί και ποιος όχι, αλλά αυτό που μπορώ να υποστηρίζω, είναι πως είμαστε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, όλοι οι παίχτες έχουμε ρόλο, είμαστε υγιείς κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις κι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο τώρα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το ΣΕΦ είναι ακόμα ένα συν για μας και με δουλειά, θεωρώ πως έχουμε όλα τα φόντα, για να στεφθούμε πρωταθλητές Ελλάδος”.

Για τον τραυματισμό του στο πέλμα: “Η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι ένας πολύ ύπουλος τραυματισμός και χρειάζεται πολλή προσοχή, καθώς ο κίνδυνος υποτροπής είναι μεγάλος. Δυστυχώς οι θεραπείες που έκανα εδώ κι ένα μήνα, δεν βελτίωσαν πολύ την κατάστασή μου και στα παιχνίδια με την ΑΕΚ έκανα ενέσεις, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα. Το καλό είναι πως έχουμε ακόμα οχτώ ημέρες μέχρι να ξεκινήσουν οι τελικοί και θέλω να ελπίζω πως οι πόνοι θα μ’ εγκαταλείψουν. Νιώθω ακόμα κάτι τσιμπηματάκια, αλλά ευτυχώς δεν μοιάζουν ικανά, να μου στερήσουν τη συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος”.

Για τη συμμετοχή του στην Εθνική για το Προολυμπιακό Τουρνουά: “Ομολογουμένως φέτος τραυματίστηκα παραπάνω από μία φορά και λογικά ίσως να φταίει και η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να θεωρούμε τους αθλητές των 31 ετών μεγάλους, ενώ στο εξωτερικό βλέπουμε παίκτες που είναι 33 και 34 να παίζουν στην εθνική τους ομάδα με περίσσια όρεξη. Κατανοώ πάντως την ερώτηση και θέλω να τονίσω πώς να φοράς το εθνόσημο είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά παράλληλα και πολύ κουραστικό.

Αναγκαζόμαστε να παίζουμε έντεκα μήνες μπάσκετ κι όταν ανήκεις στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Του χρόνου που τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου θα είναι 30, εμείς οι αθλητές θα έχουμε μεγάλη επιβάρυνση και πρέπει να σκεφτόμαστε και το σώμα μας. Αυτοί που έχουν κάνει το σχεδιασμό, πρέπει ν’ αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους, καθώς στο NBA οι παίκτες ναι μεν παίζουν 82 παιχνίδια αλλά ξεκουράζονται για τρεις μήνες περίπου.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν κάθονται, αλλά κάνουν ατομικές προπονήσεις, βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους, κάτι που εμείς οι αθλητές, που αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε. Όταν με το καλό τελειώσει η σεζόν θα κάτσω ήρεμα θα συζητήσω με τους αρμόδιους και θ’ αποφασίσουμε από κοινού τι θα γίνει. Όσο μπορώ θέλω να βοηθάω την εθνική ομάδα, αλλά είμαι και της άποψης πως ο παίκτης πρέπει να κάτσει ένα καλοκαίρι, ώστε αφενός να γεμίσει τις μπαταρίες του κι αφετέρου να εξελίξει το παιχνίδι του, όσο περισσότερο γίνεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…