Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τα τρόπαια της “Βασίλισσας” (pics)

Τα τρόπαια της “Βασίλισσας” (pics)

aek-tropaia1

Η περίοδος φθοράς και αφθαρσίας στην οποία είχε περιέλθει η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια, είχε αφήσει το στίγμα της σε κάθε τομέα. Η νυν διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου, παρέλαβε μία ΚΑΕ χωρίς χρέη, αλλά και με πολλά κομμάτια του παρελθόντος χαμένα ή εξαφανισμένα. Ένα από αυτά ήταν και τα τρόπαια που κατέκτησε στο πέρασμα των ετών ο “Δικέφαλος”. Όμως, η υπόσχεση που είχε δώσει από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος σε όλους τους “Ενωσίτες” τηρείται… κατά γράμμα.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε η ΑΕΚ, όσα τρόπαια της ομάδας είχαν χαθεί, αντικαταστάθηκαν από πιστά αντίγραφα, ενώ παράλληλα κατατέθηκε επίσημο αίτημα στον Γιάννη Φιλίππου να παραδώσει τα τρόπαια που κατέκτησαν οι “κιτρινόμαυροι” την περίοδο που ο ίδιος ήταν μεγαλομέτοχος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πλήρωση της τροπαιοθήκης της “Βασίλισσας”, στην οποία επί μακρόν σε δεσπόζουσα θέση, όπως αρμόζει στην αξία και στους συμβολισμούς του, είχε-έχει το βαρύτιμο τρόπαιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης του 1968. Το Κύπελλο αυτό ήταν και το μοναδικό, που διασώθηκε. Το τρόπαιο αυτό δεν είναι, όμως, το μοναδικό πλέον στα Γραφεία της “κιτρινόμαυρης” εταιρίας. Η διοίκηση έλαβε την απόφαση και αποκατέστησε την τάξη κατασκευάζοντας αντίγραφα των χαμένων τροπαίων της “Βασίλισσας”. Παράλληλα, συνεχίζει την έρευνά της προς κάθε κατεύθυνση με την ελπίδα να “ανακαλυφθούν” τα πανάκριβα κειμήλιά της και “επιστρέψουν” στη φυσική τους θέση. Αυτονόητο είναι, ότι οιοσδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικό (με τα χαμένα μας τρόπαια) μπορεί να αποταθεί στα Γραφεία μας.

Η διοίκηση της ΑΕΚ ενημερώνει επίσης, ότι έχει στην κατοχή της σύγχρονα τρόπαια από τα τουρνουά στα οποία συμμετείχε τους τελευταίους μήνες, ότι κατασκεύασε τα τρόπαια των 7 πανελληνίων πρωταθλημάτων, καθώς και το τρόπαιο Κυπέλλου του 1981, αλλά και των πρωταθλημάτων Αθηνών.

Τέλος, υπέβαλε και επίσημο αίτημα προς τον πρώην Πρόεδρο της ΑΕΚ, κύριο Γιάννη Φιλίππου, προκειμένου να παραδώσει τα τρόπαια, που κατέκτησε η “Βασίλισσα” επί δικής του θητείας. Πρόκειται για τα τρόπαια Κυπέλλου Ελλάδος 2000, Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (Σαπόρτα) 2000, Κυπέλλου Ελλάδος 2001 και Πρωταθλήματος Ελλάδος 2002.

Η προσπάθεια, που καταβάλλεται και για την δημιουργία ψηφιακού αρχείου Ιστορίας της ΑΕΚ βρίσκεται μόλις στην αρχή της. Η ΑΕΚ θα συνεχίζει τις δράσεις της προκειμένου να αναδεικνύει το μεγαλείο του πιο ένδοξου συλλόγου της Ελλάδας, αλλά και για να αφήσει παρακαταθήκη στους μεταγενέστερους τα έργα των πρωταγωνιστών της”.

aek-tropaia1-tropaio-1968

aek-tropaia2

aek-tropaia3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Βεβαιότητα στην ΑΕΚ για άρση των ban, κανένα θέμα με Χάρις

Στην ΑΕΚ επικρατεί βεβαιότητα ότι τα εναπομείναντα ban θα αρθούν εγκαίρως. Παράλληλα, δεν …