Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τα αίτια της συντριβής

Τα αίτια της συντριβής

elliot williams panathinaikos athens eb15

elliot-williams-panathinaikos-athens-eb15

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο πρώτο παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας πολύ εύκολα την ήττα από τους Βάσκους με 84-68.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς κυριάρχησε κατά κράτος στο παρκέ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχοντας μεγαλύτερη ενέργεια αλλά και ευστοχία, έφτασε δια περιπάτου στην τελική επικράτηση, η οποία μπορεί να λέει πολλά, αλλά και τίποτα.

Οι Ισπανοί έκαναν απλά το πρώτο βήμα για πρόκριση στο φάιναλ φορ. Την Παρασκευή (15/4) θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, στο οποίο εφόσον ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί πνευματικά έτοιμος (όχι σαν χθες) και βελτιώσει την αμυντική λειτουργία του, μπορεί να πάρει το διπλό και να γίνει το απόλυτο φαβορί για πρόκριση. Στα θετικά και το γεγονός πως λογικά δεν θα αγωνιστεί ο Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά πάνω στον Ουίλιαμς.

Πάμε να δούμε με αριθμούς, όμως, που οφείλεται η “βαριά” ήττα από τους Βάσκους στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Πρώτα απ’ όλα, οι 84 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός αποτελούν το τρίτο χειρότερο φετινό παθητικό της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Οι παίκτες του Περάσοβιτς τιμώρησαν τις περιστροφές του Παναθηναϊκού και τα αργά πόδια του Ραντούλιτσα, εκτελώντας από παντού τους “πράσινους”.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει η Εφές στο τελευταίο παιχνίδι για το Top 16 της Ευρωλίγκας, όταν το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε φιλοδωρήσει τον Παναθηναϊκό με 91 πόντους. Αυτοί ήταν οι περισσότεροι πόντοι που δέχθηκε το “τριφύλλι” φέτος σε παιχνίδι Ευρωλίγκας. Η δεύτερη χειρότερη αμυντική επίδοση ήταν οι 86 πόντοι που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ από τη Μπαρτσελόνα στην κανονική περιόδο της Ευρωλίγκας, σ’ ένα παιχνίδι, βέβαια, που ο Παναθηναϊκός είχε αναδειχθεί νικητής (93-86).

Τέλος, 84 πόντους (όπως και χθες) είχε δεχθεί και από την Νταρουσάφακα στην Τουρκία στο Top 16 της Ευρωλίγκας, αλλά και πάλι είχε αναδειχθεί νικητής (86-84), χάρη στην κλάση του Έλιοτ Ουίλιαμς.

Μιας και αναφερθήκαμε στον Αμερικανό γκαρντ, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Άνταμ Χάνγκα πάνω του. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς διάβασε το παιχνίδι του, έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι και του έδωσε κάποια μακρινά σουτ, στα οποία αστόχησε. Σημείωσε μόλις 7 πόντους, μένοντας για δεύτερη φορά σε παιχνίδι της Ευρωλίγκας κάτω από τους 10 πόντους. 5 είχε σημειώσει στο εντός έδρας παιχνίδι με την Τσεντεβίτα.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός πίσω από την γραμμή των 6,75. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς τα “έσπασαν” από την περιφέρεια, έχοντας 3/19 τρίποντα, ήτοι 15,8%. Αυτό ήταν το τρίτο χειρότερο φετινό ποσοστό του. 12,5% (3/24) στα τρίποντα είχε στην εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με 73-64, ενώ 14,3% (2/14) είχε στην συντριβή από τη Μπαρτσελόνα με 77-52 στην κανονική περίοδο.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…