Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Προσπαθούσα απλά να παίξω” (vid)

“Προσπαθούσα απλά να παίξω” (vid)

alvertis diamantidis vraveio

alvertis-diamantidis-vraveioΟ Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της Ευρωλίγκα και για τον λόγο αυτό τιμήθηκε από την διοργανώτρια αρχή την προηγούμενη εβδομάδα για την προσφορά του.

Ο “3D” μίλησε στο κανάλι της Ευρωλίγκα στο Youtube και εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να σταματήσει την καριέρα του φέτος, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα πολλά στοιχεία της πορείας του.

“Ο στόχος μου όταν ήρθα εδώ ήταν να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Προσπαθούσα απλά να παίξω, τίποτε άλλο. Ούτε να γίνω ηγέτης, ούτε να γίνω αρχηγός. Ήθελα να παίξω, να δω πώς είναι να αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο, με τους καλύτερους παίκτες

Παίζω μπάσκετ, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου. Εντάξει, αν έχει μία ικανότητα και αυτή βοηθάει την ομάδα, για εμένα είναι καλό. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου με τον τρόπο μου.

Αν μπορώ να παίξω άμυνα, θα το κάνω, αν μπορώ να σκοράρω, θα το κάνω, αν μπορώ να δώσω μία ασίστ, θα τη δώσω, αν μπορώ να κλέψω την μπάλα, θα την κλέψω. Δεν σκέφτομαι ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλά προσπαθώ να παίξω και το παιχνίδι θα μου δώσει τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω”, ανέφερε αρχικά ο Διαμαντίδης.

Για το Φάιναλ Φορ της Αθήνας το 2007 και το βραβείο του MVP, υποστήριξε: “Ήταν μία σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, διότι ήταν ο πρώτος τίτλος που κατακτούσα στην Ευρωλίγκα και ήταν στην Αθήνα, μπροστά στους φίλους του Παναθηναϊκού. Μία σπουδαία σεζόν”.

Για την ανάδειξή του το 2009 ως MVP της σεζόν, αλλά και του Φάιναλ Φορ, δήλωσε: “Για μένα είναι μεγάλη ευχαρίστηση, διότι όλα αυτά τα χρόνια σε αυτήν την ομάδα, οι περισσότερες στιγμές ήταν πολύ ευχάριστες. Είχα, μαζί με αυτή τη σεζόν, 12 χρόνια στην ομάδα, είχα μεγάλες επιτυχίες στην ομάδα και απόλαυσα όλες τις στιγμές, όλα αυτά τα χρόνια”.

Για την απόφασή του να αποσυρθεί στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, εξήγησε: “Θέλω να σταματήσω και θέλω να σταματήσω ως ένας καλός παίκτης στο γήπεδο, όχι ως ένας τεμπέλης, που δεν μπορεί να κουνηθεί. Θέλω να μείνω σε ένα καλό επίπεδο, οπότε αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να τελειώσω καλά”.

Για τον στόχο του Παναθηναϊκού, μετά την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα: “Ποιος παίκτης δεν θέλει να πάει στο Φάιναλ Φορ; Θα ήθελα να είμαι εκεί, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάμε. Θα βάλουμε τα δυνατά μας”.

Για την πορεία του, κατέληξε: “Είμαι πλήρως ευχαριστημένος μέχρι τώρα. Δεν περίμενα να έχω αυτήν την καριέρα μέχρι σήμερα. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος”.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…