Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πού είναι το έργο Σάββα;

Πού είναι το έργο Σάββα;

zeibekis nikos

 

zeibekis-nikos

Είναι στη θέση του προέδρου της ΕΚΑΣΘ για 16 ολόκληρα χρόνια ο Σάββας Λόρτος. Ακόμα και με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα και δράση, ακόμα και σε… κακά φεγγάρια, έπρεπε να έχει ένα τεράστιο έργο να επιδείξει.

Στη μοναδική φορά που βρίσκει απέναντί του “αντιπολίτευση” (μόνο τέτοια δεν είναι η προσπάθεια του συνδυασμού του Νίκου Ζεϊμπέκη), όχι μόνο δεν απλώνει το έργο του να μας αποστομώσει, αλλά με αποκλεισμούς και κραυγές, προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα. Γιατί άραγε;

Θα ήταν πολύ εύκολο να εμφανιστεί και να πει: Επί των ημερών μου πήραμε τόσες διοργανώσεις, αναμορφώσαμε τόσα γήπεδα, φέραμε τόσα παιδιά στο μπάσκετ, είχαμε τόσους διεθνείς, έχουμε πρωταθλήματα (τοπικά) που είναι όλοι εξοφλημένοι (διαιτητές – κριτές, κτλ.), έχουμε αυτό το πλάνο για την επόμενη τετραετία και σε όποιους αρέσει.

Φαντάζομαι πως, στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, με την υπερπληφορόρηση να κάνει κάθε “είδηση” άμεσα γνωστή στα πέρατα, τα 500 χιλιόμετρα που με χωρίζουν από τα γραφεία του κ. Λόρτου δεν είναι αρκετά για να με εμποδίσουν να μάθω το πολύπλευρο έργο του. Άλλωστε και οι συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη δεν πρόσεξα να γράφουν… οθόνες για την προσφορά του.

Αντίθετα είπε σε μια ατυχή αποστροφή του λόγου του υποστήριξε πως “Οι κύριοι αυτοί θα συνεχίσουν να υπηρετούν τους χώρους στους οποίους ήδη βρίσκονται, ως δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι ομάδων, μέλη διοικήσεων σταδίων και προπονητές, εμείς όμως θα συνεχίσουμε εθελοντικά να ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό μπάσκετ”.

Δηλαδή, κύριε Λόρτο πρέπει να είσαι άνεργος ή συνταξιούχος για να ασχοληθείς με τα κοινά της ΕΚΑΣΘ; Αυτό είναι το μοντέλο “ερασιτέχνη παράγοντα” που έχετε στο μυαλό σας; Αν κρίνω από τη “μητέραΕΟΚ δεν μου κάνει εντύπωση, καθώς οι συνταξιούχοι είναι… τσικό, μπροστά στους “μαθουσάλες” της διοίκησης, αλλά ας το προσπεράσω.

Το έργο δεν κρύβεται. Μπορεί ο κ. Ζεϊμπέκης να υποσχεθεί και να μην πράξει, αλλά αυτό θα κριθεί (αν κι εφόσον). Ο κ. Λόρτος δεν χρειάζεται να μιλήσει, αν μιλούσε το έργο του. Προσωπικά δεν είδα πουθενά να προβάλει αυτό το έργο. Παράλειψη προβολής, ή μήπως ανυπαρξία έργου; Θα το κρίνει ο μπασκετόκοσμος της Θεσσαλονίκης, που θα κληθεί να αποφασίσει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…