Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Τσεντεβίτα 76-60

Παναθηναϊκός – Τσεντεβίτα 76-60

panathinaikos cedevita calathes

panathinaikos - cedevita - calathes

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την Τσεντεβίτα με 76-60 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας, και εξασφάλισε την τρίτη θέση του ομίλου του.

Πλέον οι “πράσινοι” χρειάζονται νίκη δική τους επί της Εφές Αναντολού στην Τουρκία την τελευταία αγωνιστική και ήττα της Λοκομοτίβ Κουμπάν στην Τουρκία από την Νταρουσάφακα, προκειμένου να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέιμς Γκιστ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του, εκτός του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να “καθαρίσει” από νωρίς την υπόθεση νίκη και να τιμήσει δεόντως τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα, προηγήθηκε από νωρίς με διψήφια διαφορά (12-2 στο 7′), ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 20-5!

Οι “πράσινοι” δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα και να βρίσκουν εύκολα τον διάδρομο προς το καλάθι των Κροατών, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 23 πόντους (42-19) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Τσεντεβίτα να μην μπορεί να φανεί ανταγωνιστική και τον Παναθηναϊκό να κάνει ότι θέλει στο παρκέ. Η διαφορά άγγιξε ακόμα και τους 30 πόντους (53-24 στο 25′), αλλά οι Κροάτες βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν στους 21 πόντους (58-37) στο τέλος της τρίτης περιόδου, εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα του “τριφυλλιού”.

Οι παίκτες του Βέλικο Μρσιτς, δε, συνέχισαν να ροκανίσουν τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και με σερί 12-0 σε 5:15, κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (58-49 στο 35′). Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όμως, δεν αγχώθηκαν. Ο Διαμαντίδης, ο Γκιστ και ο Φώτσης έδειξαν τον σωστό δρόμο και το “τριφύλλι” έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6, Πάβλοβιτς 9, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 2, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 15, Καλάθης 5, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 5, Χάντερ 5.
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Μρσιτς): Πούλεν, Ουάιτ 6, Κάτιτς 9, Πίλεπιτς 6, Μπάμπιτς 5, Ζγκάνετς 5, Μούσα 5, Μπιλάν 5, Ματζάλιν, Ζόριτς 8, Αράποβιτς 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…