Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ώρα αλλαγής

Ώρα αλλαγής

zeibekis-nikos

Οι εκλογές της ΕΚΑΣΘ διεξάγονται σήμερα και ο μπάσκετοκοσμος της Θεσσαλονίκης καλείται να πάρει αποφάσεις. Η Καλαθοσφαιρική Ανανέωση με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, παρέθεσε τις θέσεις – προτάσεις της.

“Όταν κανείς δε σήκωνε το ανάστημά του, όταν δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, τότε κανείς δεν αντιδρούσε. Επειδή, και να έλεγε την αλήθεια για μια καλύτερη καθημερινότητα, έπεφτε στο κενό και υπήρχε αδιαφορία για τη σημαντικότητα της ψήφου.

Τώρα η ψήφος έχει ανεκτίμητη αξία.

Ας αναρωτηθούμε:
– Είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα της ΕΚΑΣΘ τα τελευταία 16 χρόνια;
– Μήπως είναι σε μόνιμη πτωτική τάση χωρίς διεκδίκηση, χωρίς ίχνος προοπτικής, χωρίς πρόοδο, χωρίς εξέλιξη;
– Ποια είναι η νέα υποδομή, η διοργάνωση που αναλαμβάνει για την πόλη, η εξέλιξη στα πρωταθλήματα, το promotion, το marketing της επικοινωνίας;
– Ποια είναι η επαφή με την πραγματικότητα των νέων;

Απάντηση: Καμία…

Αντ’ αυτών, εξωστρέφεια, έλλειψη ενδιαφέροντος και οράματος και, τελικά, όταν πλησιάσαμε και είπαμε “ελάτε μαζί, να βελτιώσουμε την κατάσταση”, εισπράξαμε αντιπαλότητα, εκβιασμούς, δραστηριοποίηση μηχανισμών, ενεργοποίηση δημάρχων – κομματικών φίλων, υποσχέσεις και, γενικά, μια εικόνα από άλλες εποχές.

Το μπάσκετ σε αυτήν την πόλη, ήταν μπροστά από την κοινωνία. Έδειχνε το δρόμο. Υπήρχαν άνθρωποι με όραμα, ομάδες που μεγαλούργησαν σε Ελλάδα και Ευρώπη –και δεν εννοούμε τους Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Εννοούμε τον Φίλιππο, τη ΜΕΝΤ, τον Νέστορα, τον ΠΑΟΔ, τον ΒΑΟ, την Καλαμαριά, τον Αίαντα, το Ρύσιο, τον Παναθλητικό, σε άνδρες και γυναίκες, που έφθασαν ψηλά από τη βάση τους.

Εκεί είναι το μέλλον. Εκεί θα επικεντρωθούμε κι αυτός θα είναι ο ρόλος μας.

Τα είπαμε, αλλά επιμένουμε και θα επιμείνουμε σθεναρά:
– Μπάσκετ στα σχολεία
– Μικτές ομάδες με καλούς προπονητές και καλύτερα προπονητικά προγράμματα.
– Δράσεις για να αναβαθμίσουμε το μπάσκετ.

  • Παρουσία Παιδιών σε αγώνες Α1 – Α2
  • Μικτές ΕΚΑΣΘ
  • All Star Game
  • Αναβάθμιση των Camps
  • Επαναπροσδιορισμός Final 4
  • Δημοσιοποίηση των αγώνων και ειδικά των Final 4

Παρακίνηση της Ομοσπονδίας για να παίξει η Εθνική Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Και ρωτάμε: Αν ερχόταν τον Ιούνιο η Εθνική του Καλάθη, Κουφού, Αντετοκούμπο, Πρίντεζη, Παπανικολάου και όλων των άλλων παιδιών, έστω για ένα φιλικό, θα γέμιζαν τουλάχιστον… δύο Παλέ Ντε Σπορ;

Δε θα θέλαμε να επεκταθούμε εκ νέου σε ολόκληρο το πρόγραμμά μας, καθώς, επίσης, δεν είναι εμπαιγμός, αλλά δεν ακούσαμε μία καινούργια πρόταση, παρά μόνον τα ευχολόγια για πράγματα που θα έπρεπε να υπάρχουν –ειδικά μετά από 16 χρόνια.

Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων, αλλά, φυσικά, ως Βορειοελλαδίτες λυπόμαστε για την παρουσία μόνον του Χρηστίδη στο ρόστερ. Συγχαρητήρια στις σχολικές ομάδες του Μαντουλίδη στα αγόρια και του Ελληνικού Κολεγίου στα κορίτσια, για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που κατέκτησαν.

Πρωταθλήματα Ελλάδος στη σειρά, αλλά συμμετοχή αθλητών… πουθενά!

Σίγουρα κάτι λάθος γίνεται. Και, ειδικά, αν δούμε και το κομμάτι των προπονητών: Εθνική Ανδρών, Νέων, Εφήβων, Γυναικών, πρώτος προπονητής από τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πουθενά. Συνοδεύουμε τις Εθνικές Ομάδες μόνον με συμβούλους και διαιτητές…

Πιστεύουμε ότι, κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος, που αγαπά το μπάσκετ, τους αθλητές, τους συλλόγους, τα παιδιά του και τιμά τον εαυτό του, θα συμφωνεί με τα παραπάνω. Γι αυτό κι εμείς δεν απαντάμε με κραυγές απόγνωσης, ούτε με λάσπη στον ανεμιστήρα. Μιλάμε μόνον με επιχειρήματα.

Εμείς δεν ακυρώνουμε ανθρώπους και ιστορίες. Αλλά αυτή η διοίκηση, έχει κουραστεί εδώ και καιρό. Δεν παράγει – δεν διεκδικεί – δεν εξελίσσεται – δεν λειτουργεί. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Ξέρετε γιατί; Διότι δεν υπάρχει όραμα. Έχουν τελματώσει. Γνωρίζουν τα λάθη τους. Γι αυτό κι έχουν αυτές τις αντιδράσεις, είτε τηλεφωνικά, είτε με υποσχέσεις, είτε, γενικά, με μια παρωχημένη πολιτική.

Το μπάσκετ πάντα εξελισσόταν, το ίδιο και οι αθλητές. Ακόμη και ο κόσμος. Δεν μπορεί να μένουν, τα αρμόδια όργανα και οι Ενώσεις, πίσω…

Καλούμε όλους να το σκεφτούν συνειδητά.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι στη ζωή, άνθρωποι που σήκωσαν το ανάστημά τους και δημιούργησαν ένα μικρό ή μεγάλο όραμα, έδωσαν σε κάποιους μια ευκαιρία. Και οι ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα στη ζωή.

Αυτές οι εκλογές είναι ευκαιρία“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ομάδα εργασίας Υπουργείου – Super League για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Η κυβέρνηση μαζί με τους αρμόδιους φορείς έχουν θέσει ως στόχο την επιστροφή του κόσμου στ…